Review Coleman Kraz X1

Voordelen

  • asymmetrische vorm
  • spanner voor hoofdruimte
  • binnentent ook los bruikbaar

Nadelen

  • zijkanten windgevoelig

Coleman is bekend om z’n branders, lampen en koelboxen. Maar ze maken voor de serieuze kampeerder ook tenten zoals de Kraz X1, een drieseizoenen éénpersoons trekkerstentje.

Opzetten is een peulenschil: de twee stokjes (kleur gecodeerd) door de sleuven in de binnentent, een haring voor en achter, zaakje overeind trekken, de zijkanten vast maken met nog eens vier haringen en de binnentent staat. De buitentent bevestig je met klikgespen aan de binnentent. De ingang zit aan de lange zijkant en doordat de Kraz asymmetrisch is, heb je daar een aardige luifel om windvrij te koken.

De binnentent meet 233 x 100 x 90 cm. Hoogte: net voldoende om in je uppie de nacht comfortabel door te komen. De binnentent biedt verder een stelsysteempje waaraan je, als het binnendoek mocht gaan hangen, alleen maar hoeft te trekken om wat meer hoofdruimte te krijgen. Aan de hoofdzijde zit een goede ventilatieopening.

De tent heeft de nodige maartse buien doorstaan en bleek waterdicht. Wel merk je dat de zijkanten bij forse wind worden ingedrukt.

Merk: Coleman
Model: Kraz X1
Prijs: € 120
Bedrijf: Coleman
Website: www.coleman.eu

Gerelateerd

Delen

Waardering
1352
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *