Test Bergans Wiglo tent, 2011

Voordelen

Veel binnenruimte
Opzetgemak
3 Ingangen

Nadelen

Prijzig
Ventilatie

Men neme een tipi en een koepeltent en laat deze als in een ‘Big Bang’ tegen elkaar knallen en wat krijg je? Een Wiglo! De Bergans Wiglo is een briljant bedachte tent voor vier personen.

Bekijk de video: test Bergans Wiglo tent

De buitentent zet je op door drie stokken in de bijbehorende sleuven te steken. De stoksleuven eindigen aan een kant in een zakje en aan de andere kant plaats je ze in een kunststof houders. Daarna zet je de tent rondom vast met haringen. En nu de grap: kruip in de tent en plaats – net als bij een tipi – een stok in het midden. Het resultaat is een tent die in het midden behoorlijk hoog (160 cm) is, maar ook aan de zijkanten (105 cm).

De Wiglo heeft drie ingangen: een grote hoofdingang en twee kleinere aan de zijkanten. De ruimte voor de hoofdingang is uitermate geschikt om beschut een potje te koken. Dankzij de drie ingangen is er altijd wel eentje die wind- en regenluw is, zodat je altijd de tent in en uit kunt zonder dat regen naar binnen waait. Overigens heb je achter de twee zijingangen behoorlijk wat ruimte om een rugzak of een aantal paar natte schoenen op te bergen.

De buitentent is gemaakt van ripstop nylon met aan binnen- en buitenkant een siliconen coating. Omdat bij siliconendoek de naden niet kunnen worden getaped, kan het voorkomen dat er op een naad wat lekkage ontstaat. Onze testtent vertoonde wat lekkage bij de ventilatieopeningen in de nok. Een flesje seamseal meenemen is aan te raden. Omdat de binnentent gemaakt is van waterafstotend ripstop polyester parelen druppels mooi af naar de zijkanten en blijven de spullen in de binnentent droog.

De drie (afsluitbare) ventilatieopeningen in de nok van de Wiglo zijn bij slecht weer wat aan de magere kant. Doordat de tent rondom voorzien is van slikranden is er niet echt sprake van luchtcirculatie. ’s Morgens zit er daardoor nogal wat condens tegen het doek. Een deur op een kier houden helpt al veel. Voordeel van die slikranden is wel dat het met slecht weer erg snel warm en behaaglijk wordt in de Wiglo en dat maakt hem tot een prima, ruime en snel op te zetten vier-seizoenen tent.

Prijs: € 700
Bedrijf: Bergans
Website: www.bergans.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
12371
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *