Wandelen Donegal, Ierland

In het uiterste noordwesten van Ierland ligt graafschap Donegal. Een desolater en ruiger landschap zul je in Ierland niet snel vinden. Elke wandeltocht is daardoor aangenaam eenzaam, en tegelijk is de gastvrijheid verassend hartverwarmend. That’s lovely, isn’t it lads?

Het wandelgebied
Het graafschap Donegal (Iers: Dún na Ngall) is gelegen in het uiterste noordwesten
van Ierland. Dit land is een paradijs voor wandelaars die het comfort van wandelen met een dagbepakking willen combineren met natuur en rust. En voor Donegal geldt dat al helemaal. Het wandelgebied met een oppervlakte van 4841 km² is dunbevolkt en grenst maar aan één ander graafschap, hetgeen uniek is in Ierland. De lage bergen in dit afgelegen wandelgebied worden afgewisseld met hoogveen en heide.

De wandeltocht
De gemaakte wandeltocht van 83 kilometer is goed in een week te lopen. Voor wie minder kilometers per dag wil wandelen, kan de Bluestack Way ook in tweeëneenhalve dag i.p.v. twee dagen lopen. De dagafstanden zijn daardoor wat minder lang en bedragen dan (inclusief heen en weer lopen naar Bluestack Hostel) ongeveer 23, 17 en 11 kilometer. De extra overnachting is dan in het plaatsje Glenties. Hier zijn er voldoende B&B’sof hotels. De hoogteverschillen zijn respectievelijk 575, 550 en 50 meter. Het wandeltraject langs de kust met de Glencolmcille Loops en Slieve League is in drie dagen te lopen. Dit tweede deel van de wandeltocht is door de hoogteverschillen en minder goede wandelpaden en markering iets uitdagender, maar de kust is die extra moeite zeer zeker waard.

Meer informatie over wandelen in Donegal?
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Delen

Waardering
2758
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Wandelen Donegal, Ierland

  1. Ik krijg het niet voor elkaar om de GPS bestanden van het bleustack mountains pad te downloaden; zowel op Mac als Windows worden besanden niet herkent; kunnen jullie me verder helpen? We willen dit ook gaan lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *