Kloofwandeling door de Gola di Fiastrone, Italië

In het noorden van het nationaal park Monti Sibilini ligt het grootste meer van de regio de Marche, Lago del Fiastrone. Aan de overzijde van de stuwdam begint een zeer gevarieerde dagwandeling door de kloof van het riviertje de Fiastrone.

Steek de 83m hoge stuwdam over en loop door het donkere tunneltje. Op een nieuw houten bord staan de drie bestemmingen van de dagtocht. In eerste instantie loop je in een uur naar Lame Rosse, bijzondere rode zandstenen torens gevormd door weer en wind. Vervolg het  bospad en via een steile afdaling bereik je  Grotta dei Frati, een koele lunchplek met een religieuze geschiedenis. Vanuit de grot loop je even terug en volg je de route verder naar beneden richting de Gola Fiastrone. Bij het riviertje aangekomen is het advies om ander schoeisel aan te trekken. Het wandelpad houdt op bij de opening van de kloof. Loop verder door het water en vind je weg door de soms nauwe doorgang in kniediep water. Na plm. een uur vind je aan de rechter zijde een “schoenwisselplaats” en een klein rood bordje met ‘DIGA’ hoger op een boom. Dit is de plek waar je de kloof via een smal en steil pad verlaat en terug loopt naar de stuwdam (plm. 45-60 min)

De wandeling met de E2 markering begint in het dorp Monastero (bij begraafplaats) en loopt via een bospad naar de Grotta dei Frati en de kloof. Dit is een kortere route heen en terug.

De beschreven route is als GPS track beschikbaar onder www.gpsies.com  gebruikersnaam: sopraesotto.
De kloofwandeling  wordt ook als begeleide wandeling aangeboden door o.a. Sopra e Sotto Agriturismo & Outdoor

Gerelateerd

Delen

Waardering
47518
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Kloofwandeling door de Gola di Fiastrone, Italië

  1. De kloof van de Fiastrone is gesloten ivm een hoge waterstand met sterke stroming. Afgelopen winter zijn de rotswanden en omgeving instabiel geworden en is er groot gevaar voor steenslag. De wandeling kan wel worden gelopen vanuit het dorp Monastero naar Grotta dei Frati, vervolgens volgt er een lange klim naar Lame Rosse. Vanuit Lame Rosse gaat het pad door naar de stuwdam van het meer van Fiastra. Logistiek: 2 auto’s nodig!

  2. Agricamp Picobello biedt deze tocht al vanaf 2004 aan en heeft ervoor gezorgd dat het gedeelte door het water inmiddels als route op de wandelkaart staat. Met zware regenval is het gebied absoluut gevaarlijk vanwege de hoge waterstanden en moet je er niet naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *