Wandelen GRP Tour du Morvan Bourgondië, Frankrijk

Verstopt in het hart van Bourgondië ligt de Morvan. Een beschermd heuvellandschap, van onder tot boven bedekt met bossen, waar de wandelaar flink aan de bak kan. Bijvoorbeeld op de GRP Tour du Morvan.

Het wandelgebied
De Morvan is een heuvelachtig wandelgebied en voor 45% bebost. Voor het overige is het landschap kleinschalig agrarisch. Kenmerkend zijn de door heggen begrensde weidepercelen met beken in de dalen. Dieren en planten houden blijkbaar ook van een beetje afwisseling: het barst er van de soorten. Alles bij elkaar bijzonder genoeg om te beschermen en in 1970 werd de status Parc Naturel Régional toegekend. De Morvan is schaars bevolkt, de dorpen zijn bescheiden van omvang. Het Franse platteland vergrijst en zo ook de Morvan, jongeren vinden elders werk en verlaten hun geboortestreek.

Wat is het beste wandelseizoen om te wandelen in de Morvan?
Voorjaar en herfst, de natuur is dan op haar mooist en de accommodatie het rustigst.

Download voor meer informatie over wandelen in de Morvan de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
12156
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Wandelen GRP Tour du Morvan Bourgondië, Frankrijk

  1. Prachtige wandelingen van kort naar lang in De Morvan. Vooral de tocht van Gorges de la Canche is geweldig maar ook een rondje Lac des Settons ( zonder noemenswaardige stijgingen)
    Vanuit ons huis vlakbij Ouroux en Morvan kunt u alle kanten op om te genieten van de mooie Morvan! Graag tot ziens tussen juni en september…..

  2. Gelegen tussen de Mont Beuvray en de Haut Folin is Morvan Rustique het ideale uitgangspunt en een comfortabel adres voor uw wandelvakantie in “Parc Naturel Regional du Morvan”, het gehele jaar geopend en met centraal verwarmde vakantiehuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *