icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Normandië, Allart Blaauboer, bloemenveld, wandelen
Gebiedsinformatie

Wandelroute GR36 La Suisse Normande

  • 01 januari 2009
  • Door: Ellen van der Zwan
  • Fotografie: Allart Blaauboer

Normandië is meer dan rotskusten, invasiestranden en vissershavens. Verborgen in het binnenland ligt het aangename wandelgebied La Suisse Normande. Een plek die zijn naam eer aandoet met een verrassend heuveldecor en diep uitgesneden valleien.

Het wandelgebied
La Suisse Normande is een heuvelachtig gebied in Noord-Frankrijk met landerijen, boerengehuchten en bossen. Een enkel kapelletje of kerkje kun je vrij bezichtigen. De rivier de l’Orne meandert door het gebied. La Suisse Normande is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en kanoërs met de vele beschreven routes die het gebied rijk is. La Suisse Normande heeft zijn naam te danken aan het reliëf, de beboste heuvels en diepe valleien. Het departement Orne, waaronder La Suisse Normande valt, heeft een bevolking van slechts 300.000 mensen en is nog grotendeels onontdekt door de toeristen.

De wandelroute
De beschreven wandeltocht is een vijfdaagse, eenvoudige wandeltrektocht in La Suisse Normande met een gemiddelde dagafstand van 17 kilometer. De tocht volgt grotendeels de lange afstandswandeling GR36 die dwars door Suisse Normande loopt. Ook delen van de Tour de la Suisse Normande en Tour du Pays de Falaise zijn gevolgd. De wandeltocht start en eindigt in Thury-Harcourt in het hart van het gebied en passeert de rotsige Rochers de Clécy nabij Clécy.

Wat is het beste seizoen om te wandelen in La Suisse Normande?
Mei tot oktober. Zomermaanden kunnen wellicht warm zijn.

Download voor meer informatie over Wandelen in Normandie de PDF-bestanden onderaan deze pagina.