Fietsroutes Friesland met kinderen, Nederland

Waar kun je beter beginnen als je voor het eerst op fietsvakantie gaat met heel het gezin? Juist, in eigen land. Wij trekken de voordeur dicht en gaan op weg naar Friesland.

Fietsgebied
Van Amsterdam naar Leeuwarden via Lauwersoog. Grotendeels door Friesland, met delen door Noord-Holland, de Noordoostpolder en Drenthe.

Fietstocht
Zevendaagse fietsvakantie in Friesland met kinderen, etappes tussen de ca. 40 en 80 kilometer. Makkelijk uit te breiden, bijvoorbeeld door i.p.v. de trein in Leeuwarden te pakken helemaal terug te fietsen naar Amsterdam.

Zwaarte fietsroute
De fietsroute is licht, geheel vlak en de maximale dagafstand is 80 kilometer. Met kleine kinderen is 80 kilometer veel. Ook als ze niet zelf mee fietsen. De duur van de etappe kan ze zwaar vallen, verveling ligt op de loer. Ons devies voor een geslaagde fietsvakantie in Friesland: veel pauzeren, spelen onderweg en het leuk maken met spelletjes en andere zaken. Volg de kinderen in hoe ver ze kunnen gaan. Als ze er moeite mee hebben, beperk de langere etappes dan tot het absolute minimum.

Wat is het beste seizoen voor deze fietsvakantie?
Mei t/m september, vanwege de aangename temperaturen.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
12113
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *