icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Italië, wandelroute Grande Traversata delle Alpi, Piemonte
Blog

Wandelroute Grande Traversata delle Alpi

De Grande Traversata delle Alpi is een wandelroute van duizend kilometer door de vergeten dalen van Piemonte. De Grande Traversata delle Alpi helemaal uitlopen vormt de ultieme kennismaking met een eenzaam en wild deel van de Italiaanse Westalpen (van de Zwitserse grens tot aan de Middellandse Zee).

Zwaarte van de wandeltocht
De Grande Traversata delle Alpi is een langeafstandwandeling van Val Bedretto naar Ventimiglia. De lengte van de wandeltocht is ca. 900 km en er worden tijdens 65 dagetappes maar liefst 60.000 hoogtemeters overbrugd.
De Grande Traversata delle Alpi is een technisch eenvoudige wandeling, zonder gletsjeroversteken of klettersteigen. De route voert door alpiene terrein met soms steile passages, waarvoor je tredzeker moet zijn en geen last van hoogtevrees moet hebben. Een goede conditie bij aanvang is aan te bevelen, want dagelijks moet je ongeveer 1000 hoogtemeters stijgen.

Vervoer naar Piemonte, Italie
900 km van Utrecht naar Cruina. Trein: in ruim 16 uur vanaf A’dam naar Airolo. Terug in 11 uur vanaf Ventimiglia.

Overnachten tijdens de wandeltocht
Wie allergisch is voor hutten, hoeft zich geen zorgen te maken. Het grootste deel van de accommodatie bestaat uit kleine familiehotels, waaronder boerenbedrijven (Agriturismo), af en toe een klooster, die behalve ‘snurk-lagers’ ook tweepersoonskamers bieden. De etappenonderkomens (Posto tappa - GTAonderkomens) vragen doorgaans € 35 - 40 voor halfpension, vaak inclusief wijn.

Wat is het beste seizoen om de GTA  te wandelen?
Eind juni tot eind september. Juli is de droogste maand.

Eten en drinken tijdens de GTA
In de etappenonderkomens worden royale maaltijden geserveerd. De verzorging onderweg moet je zelf doen, er is zelden mogelijkheid voedsel in te slaan. Je kunt in de posto tappa een lunchpakket bestellen of je koopt je eten in het dorp. Onderweg kan je op de alp ook kaas kopen.

Welke wandeluitrusting heb je nodig?
Waterdichte, warme kleding, en goed ingelopen, degelijke wandelschoenen, eventueel telescoopstokken. Verder zonnenbrand, zonnenbril, koplamp, slaapzak, EHBO, dagvoorraad proviand,drinkdfles, cash, mobiel, kaarten gidsen, paspoort.

De  GTA wordt georganiseerd door:
DAV Summit Club biedt de gehele route aan in trajecten van ca 14-dagen, met bagagetransport. Periode: eind juni tot september 2012, tel. +49 (0)89 64240-194, www.dav-summit-club.de

Meer informatie Grande Traversata delle Alpi
www.gtaweb.de. Een informatiebron met waardevolle actualiseringen, links naar
busdienstregelingen etc, door Jörg Klingenfuss.
www.facebook.com/gta.trek met trailers en verhalen van onderweg

Ook zin in de Grande Traversata delle Alpi?
De Grande Traversata delle Alpi is een lange en zware wandeling: 900 kilometer lang en 60.000 kilometer hoogteverschil. Wil je niet alle 65 etappes lopen? Het is ook goed moglijk om een trektocht van 2 a 4 weken te doen. Een overzicht van de etappes kun je downloaden onderaan deze pagina. Bijzonder aan de Grande Traversata delle Alpi is dat de wandeltocht over rustige wandelpaden door de Italiaanse Westalpen voert waarvan grote wandelgebieden nog wild en eenzaam zijn.