icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Zweden, Zweeds Lapland, wandelroute Fjällräven
Artikel

Wandelroute Fjällräven Classic

  • 01 april 2011
  • Door: Onbekend
  • Fotografie: Leon Huijs

Met 2000 man de wildernis van Zweden in. Dat is de Fjällräven Classic, een tocht van 110 kilometer door Zweeds Lapland die een deel van beroemde Kungsleden volgt. Ruimte genoeg voor iedereen.

Dit moet je weten voor je op pad gaat:

Gebied

Zweeds Lapland.

Tocht

De Fjällräven Classic voert over een deel van het beroemde langeafstand pad de Kungsleden. Wij liepen van het plaatsje Nikkaluokta naar Abisko, 110 kilometer in vijf dagen.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad

Pittig, omdat je regelmatig door drassig stukken of over blokkenterrein loopt en omdat je alles zelf mee moet nemen (tent, eten voor alle dagen).

Navigeren

Kaart, kompas. Gps evt. als extra ondersteuning. De zomerroute is niet gemarkeerd, meestal loop je in de buurt van de winterroute die is aangegeven met rode kruizen.

Beste tijd

De tocht is het hele jaar door te doen. ’s Zomers wandelend en ’s winters op langlaufski’s of met sneeuwschoenen. De Fjällräven Classic wordt één week per jaar georganiseerd.

Ernaartoe

Snelste manier is per vliegtuig: van Amsterdam via Stockholm naar Kiruna (vanaf Abisko kun je per trein weer terug naar Kiruna). Tijdens de Classic zijn er speciale kortingstarieven voor de nachttrein Stockholm- Kiruna.

Overnachten

Tijdens de Fjällräven Classic móet je wildkamperen, maar er staan ook enkele hutten langs het traject.