icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Kootenay NP Canada
Landeninformatie

Top 6 wandelgebieden in Canada

  • 18 september 2017
  • Door: Frank Maas

'Canada is écht een land voor buitensporters!' Frank Maas, de Canada specialist van SNP Natuurreizen, trok duizenden kilometers te voet, per fiets en kano door de ongerepte natuurgebieden van Canada. Hij geeft hier zijn top 6 beste wandelgebieden van Canada prijs.

1. Banff National Park

Banff National Park is zo groot als Noord- en Zuid-Holland tezamen en ligt centraal in het Canadese hooggebergte van de Rocky Mountains.  Het landschap is te typeren als hoogalpien, met bergtoppen tussen 2.500 en 3.700 meter hoog. Karakteristiek is de gelaagdheid van het gesteente. In dit nationale park vind je enkele van Canada’s mooiste en meest gefotografeerde plekjes, zoals het azuurblauwe Moraine Lake, de eindeloze bloemenweiden van de Sunshine Meadows, de wildrijke moeraslanden langs de Bow River en de immense ijsvelden van de Columbia Icefields. Trek je wandelschoenen aan en kies een tocht uit het aanbod van wel 1.600 km aan trails.

Image
Meer-230x157.jpg
Banff National Park

2. Jasper National Park

Met een oppervlakte zo groot als een kwart van Nederland is dit Canada’s grootste nationale park, en het ‘centerpiece’ van de Rocky Mountains. Veel van de trails die nu als wandelpad gebruikt worden waren vroeger handelsroutes van lokale indiaanse stammen en pelshandelaren. Jasper National Park heeft een van de mooiste ‘trailsystems’ ter wereld, met meer dan 1.000 km wandelplezier. Geniet van elke stap, fotografeer Spirit island in Maligne Lake, badder in de Miette Hot Springs, of kijk uit over de Columbia Icefields, het grootste ijsveld van de Rockies.

Image
Landschap-230x157.jpg
Jasper National Park

3. Revelstoke National Park

Revelstoke National Park is beduidend minder bekend dan haar grote broers in de Rocky Mountains en dat heeft zeker voordelen. Overzichtelijk, minder druk en in enkele dagen goed te verkennen. Het meet ‘slechts’ 260 km2 en is daarmee een van de kleinere nationale parken. Het ligt in de Columbia Mountains. Deze bergketen ligt westelijk van de Rockies en onderscheidt zich duidelijk in geologische en  klimatologische zin. Geniet van de 65 km aan wandelpaden in dit park, door de unieke regenwouden en kleurige bloemenweiden.

Image
Wandelaars-230x157.jpg
Revelstoke National Park

4. Pacific Rim National Park

De ‘Pacific Ocean’, oftewel de Stille Oceaan, is de schepper van de westkust van Canada. Het dagelijkse ritme van eb en vloed, van eindeloos aanrollende golven en zware stormen, hebben in de loop van duizenden jaren een zeer grillige en unieke kustlijn gecreëerd. Met daarachter een immens groene kathedraal van regenwoud. Het Pacific Rim National park is met haar 510 km2 een relatief klein natuurpark, maar haar faam is groot. In het zuidelijk deel van het park bevindt zich de West Coast Trail, ’s lands bekendste lange afstand pad, van 75 km.

Image
Strand-230x157.jpg
Pacific Rim National Park

5. Cape Breton National Park

In het uiterste noorden van het schiereiland Nova Scotia, aan de oostkust va Canada, ligt het Cape Breton National Park. In 1936 werd het als eerste nationale park in de ‘Atlantic Maritimes’ gesticht. Het park, met een oppervlakte van 950 km2, bestaat voor een groot deel uit een hooggelegen plateau, de highlands, aan de randen doorsneden door diepe kloven met snelstromende rivieren. Met 535 m is White Hill het hoogste punt. De bergrug behoort tot de noordelijke uitlopers van de Appalachian Range, een bergrug over de gehele oostkant van de Verenigde Staten. Het landschap leent zich uitstekend voor afwisselende, niet al te moeilijke wandelingen door de beperkte hoogteverschillen.

Image
Stromend-water-230x157.jpg
Cape Breton National Park

6. Gros Morne National Park

Ook al werd Gros Morne al in 1973 opzij gezet als een natuurreservaat, pas in 2005 kreeg het de officiële titel National Park en UNESCO World Heritage Site. Het ruim 1800 km2 tellende park is gelegen aan de westkust van Newfoundland, de meest oostelijke staat van Canada. Het is niet zozeer de hoogte van de bergen die de aandacht trekt (rond 800 meter) maar de spectaculaire geologie. Verken de dichte sparrenbossen en verbaas je over de typische planten in de haast woestijnachtige omgeving van de Tablelands. Maak een epische dagtocht naar de top van Gros Morne Mountain en zie kuddes kariboes over de toendra draven. Volg het pad door moeraslanden naar het Western Brook Pond en stap op een boot die je door het fjord voert. Struin over de arctische toendra en probeer eens te tellen hoeveel vogelsoorten  je kunt ontdekken.

Image
Gros Morne NP Canada
Gros Morne National Park