icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
IJsland

Wandelen in IJsland

Wandelen op IJsland is alsof je door een sprookjeslandschap wandelt. Het vulkanische landschap van uitgestrekte lavavelden, bedekt met groen mos; de verlaten gletsjers en kletterende watervallen; spuwende geisers en warmwaterbronnen om in te ontspannen. En dan ook nog de kans om het bijzondere natuurfenomeen het noorderlicht te zien. Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op oppad.nl vind je handige informatie over de bekende wandelgebieden op IJsland en doe je inspiratie op om zelf de mooiste wandelingen te maken!

De mooiste wandelgebieden op IJsland

Doordat het eiland dunbevolkt is, kun je redelijk vrij wandelen op IJsland. Het noorden kenmerkt zich door zijn vulkanische activiteit, met natuurreservaat Dimmuborgir als meestbezocht wandelgebied. In het zuiden van IJsland vind je het bekendste wandelpad op het eiland, de Laugavegur, en de beroemde Golden Circle, met onder meer de kloof tussen twee continenten in Thingvellir Nationaal Park. Het fraaie natuurpark Skaftafell met de imposante waterval Svartifoss mag je ook zeker niet overslaan.

Wandelen op IJsland: ontspannen in Landmannalaugar

Wandelen door Landmannalaugar is een lust voor het oog, dankzij de rood, bruin, geel en grijsgroen gekleurde bergen van ryolietgesteente. Zeker wanneer de zon schijnt. Landmannalaugar is tevens het startpunt van de meerdaagse wandelroute Laugavegur. In het dal bevinden zich hete zwavelbronnen, waar je je na een dag stevig wandelen heerlijk kunt ontspannen.

Wandelen op IJsland: huttentochten langs de Laugavegur

Wanneer je gaat wandelen op IJsland, kun je er eigenlijk niet omheen: de Laugavegur. Dit is een weg door van de spectaculairste wandelgebieden op het eiland. Hier worden veel huttentochten georganiseerd. De wandelingen die je maakt, zijn hier en daar uitdagend, met huttentochten door rivierkloven en over gletsjers. Echt gevaarlijk worden de wandelingen echter nooit. Heb je zin gekregen om over de Laugavegur te wandelen? Houd rekening met drukbezochte hutten om in te overnachten!