icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen op IJsland: bergachtig binnenland

Fietsen op IJsland

IJsland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het vulkanische landschap doet sprookjesachtig aan. Soms zie je een bergachtig maanlandschap dat helemaal verlaten is en dan weer een weelderige vlakte van met mos begroeide lavavelden. IJsland is niet alleen het land van vuur maar ook het land van ijs, met meerdere gletsjers, waaronder de grootste, de Vatnajökull. Hoewel fietsen op IJsland minder populair is dan wandelen, is het eiland zeker geschikt voor een fietsvakantie. Op Pad licht daarom een aantal bijzondere fietsroutes uit.

Fietsen op IJsland: volg de ringweg

Fietsen op IJsland vraagt enige inspanning, want niet overal zijn verharde wegen en het terrein is soms bergachtig. Wil je op fietsvakantie een rondje IJsland doen, volg dan de ringweg. Dit is geen officiële fietsroute, maar omdat druk verkeer nauwelijks voorkomt, kun je over delen van de ringweg prima fietsen. Het voordeel is dat een rondje eiland je langs een aantal must see bezienswaardigheden brengt, zoals het prachtige natuurpark Skaftafell en het ijsmeer Jökulsárlón.

Fietsen op IJsland: ontspannen door Reykjavik

Wil je fietsen op IJsland maar heb je geen zin in een rondje eiland of heb je slechts tijd voor een korte fietsvakantie? Ga dan fietsen door Reykjavik. De hoofdstad heeft een aantal fietsroutes, zoals een tour langs alle hoogtepunten in de stad, waaronder het historische centrum en de oude haven. Een aanrader met de kinderen!

Fietsen op IJsland: bergachtig binnenland

Liefhebbers van een uitdaging kiezen voor de onverharde Kjölur-route door het binnenland van IJsland. Deze hooglandroute loopt tussen twee gletsjers: de Langjökull aan de westkant en de Hofsjökull aan de oostkant. Onderweg kun je verschillende zijpaden nemen, zoals die naar het kleurrijke ryolietgebergte Kerlingarfjöll. Hier bevinden zich tal van heetwaterbronnen. Die vind je ook in het natuurgebied Hveravellir. Na een dag flink fietsen kun je de spieren hier losmaken in een geothermisch verwarmd bad!