icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsroutes Paul Benjaminse Barcelona
Routes

Overzicht van de Benjaminse Fietsroutes

  • 14 december 2016
  • Door: Roel van den Eijnde
  • Fotografie: Kees Swart

Duizenden fietsers gingen de afgelopen 25 jaar met een ‘Benjaminse’ in de stuurtas op weg naar Rome, Barcelona of Parijs. Daaronder prominenten als voormalig minister-president Dries van Agt en musicalster René van Kooten. De onbegrensde Europese fietsroutes van Paul Benjaminse zijn een begrip onder avontuurlijke fietsers. Fans van het eerste uur bespreken acht klassiekers. En lees meer over de ervaringen van Dries van Agt en René van Kooten!

In 1991 schreef Paul Benjaminse zijn eerste gids, Fietsen naar Rome. Inmiddels zijn dat er veertien verspreid over heel Europa. Wij tekenden acht routeverhalen op.

Image
benjaminse-fietsroutes-2

Naar de acht routeverhalen

Musicalster René van Kooten fietste in 2010 van Zoetermeer naar Rome om daar te trouwen met Tanya. Lees hier het verhaal over zijn bijzondere fietsreis.

Oud-minister president Andreas (Dries) van Agt fietste in september 1998 naar Rome. Lees hier over het spannende avontuur dat hij beleefde met zijn fietsmaat Cas de Quay.

Bekijk de website van de Benjaminse Uitgeverij voor alle routes.