Review Suunto Core

Voordelen

  • super functioneel
  • hip
  • past ook smalle polsen

Nadelen

  • niets waarvan we wakker liggen

Suunto – ook uit Finland – is met de Core weer terug bij de kern: na wat uitstapjes in de sporthorloges met hartslagmeting is de Core weer een puur buitensporthorloge. Net als de oude Vector doet de Core drie dingen heel erg goed: hij meet hoogte, luchtdruk en heeft een kompas. Nu doet de Core het wel een stuk beter dan zijn voorvader. De Core is sneller, nauwkeuriger en heeft meer geheugen.

Sneller is meer een gevoelskwestie, die andere twee zijn feiten. Het horloge houdt barometertrend en hoogteprofiel van zeven dagen bij (was vier dagen). Ook is de hoogteweergave nauwkeuriger geworden: van 5 naar 1 meter. Opvallend is ook dat de Core beter om mijn smalle pols past en een mouw makkelijker over het horloge heen schuift dan de Vector. Iets wat de Vector niet had, is een snorkelfunctie. Zoals je al merkt, gaat het woord duikhorloge ook Suunto te ver, maar de Core is tot 10 meter onder water in decimeters nauwkeurig en tot 30 meter waterdicht.

Andere noviteit is de functie zonsopkomst en -ondergang. Zo weet je precies hoe laat je de tent moet opzetten. De gebruiksaanwijzing is helder, de knoppen zijn groot genoeg om ook met handschoenen te gebruiken en het scherm is groot en goed afleesbaar. Al moet je wel wennen aan het diapositieve scherm. Laatste verandering is het glas: dit is echt mineraalglas geworden in plaats van onbreekbaar polycarbonaat. Ze zullen het bij Suunto wel getest hebben…

Merk: Suunto
Model: Core
Prijs: € vanaf € 259
Bedrijf: ROBIJNS
Website: WWW.ROBIJNS.NL

Gerelateerd

Delen

Waardering
1320
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *