Met kano over de Brda in Polen

Een week lang stroomafwaarts  met je kano over de Brda in Polen, op een dag rijden van hier. Ontmoetingen met dwarse bomen en wereldvreemde boeren. ‘U komt uit Nederland, zegt u? Ken ik niet.’

 Gebied kanotocht

De Brda is een ruim 200 km lange maar smalle rivier die in het noorden van Polen ontspringt en opgaat in de Wisla, die uiteindelijk bij Gdansk in de Oostzee uitmondt.  Het stroomdal, waarvan de bovenloop in een merengebied ligt, is nog geheel natuurlijk. Wel liggen er wat dammen.

Kanotocht over de Poolse Brda

Acht dagen (126 km) kanoën door rustige natuur.

Zwaarte kanotocht Brda

Stroomafwaarts, dus ontspannen. Boven windkracht vijf kun je de grotere meren beter mijden (met een Canadese kano). Bij de Mylof-stuwdam moet je de kano over 200 meter dragen.

Navigeren

De route gaat stroomafwaarts en is simpel. Toch is een goede kaart noodzakelijk om op de meren de ‘uitgang’ te vinden. Een kompas is dan handig.

Kano huren

Wij huurden een Canadese kano bij Kajaki Swornegacie. Inclusief peddels, zwemvesten en kaarten voor 7,30 euro per dag. Het vervoer kostte 60 euro.

Wat is de beste tijd voor een kanotocht over de Poolse Brda?

Voorjaar, herfst. Zomers zakt het waterpeil, kanoën met bagage is dan onmogelijk.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Vervoer naar Polen

Met de auto is het 1034 km vanaf Utrecht. Met een nachttrein vanuit Amsterdam ben je ’s middags in Brusy. Vanaf daar verder met een taxi of bus naar Swornegacie (8 km).

Overnachten nabij de Brda

Kamperen op campings of in het wild.

Meer informatie over kanotochten over de Poolse Brda?

Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Delen

Waardering
28749
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *