Fietsen Reuzengebergte, Polen

Marcin komt uit Polen en klust. Een heel aardige man is het, maar altijd een beetje wit om z’n neus. Moe van het sjouwen? Bestoft van het stucwerk? Je zou haast zeggen, ga net als wij lekker fietsen, zon en wind vangen, thuis in Polen. En laat je verwennen door Dana en Dorota, twee ijzersterke vrouwen.

Het fietsgebied
Polen bestaat voor ongeveer 60% uit landbouwgebied, 27% is bos. Het mooist is Polen aan de randen, het centrale deel is nogal vlak en saai. Wij fietsten in het zuidwesten (Silezië), in de uitlopers van het Karkonosze (het Reuzengebergte) dat zich uitstrekt op de grens met Tsjechië. Het maakt deel uit van de Sudeten, een systeem van bergketens dat zich over een lengte van 280 kilometer uitstrekt langs de grens.
Het mooie aan het gebergte zijn vooral de zachtglooiende, met bos begroeide flanken, diepe rivierbeddingen, watervallen en grillige rotsvormen. In de hogere delen fiets je langs bergmeren en keteldalen.

De fietstocht in het Reuzengebergte
Fietsen is in Polen allesbehalve een achtergestelde sport. Er liggen inmiddels tienduizenden kilometers aan fietsroutes. In Jelenia Gora stuitten wij op een fietsroutenetwerk om je vingers bij af te likken. Superduidelijk bewegwijzerd, dus geen gedoe met plaatsnamen op de kaart die je maar niet kunt onthouden, en zeer overzichtelijk in kaart gebracht. Het fietsroutenetwerk voerde over fraaie asfaltwegen, afgewisseld met stille, half- tot onverharde bospaden die soms zelfs voor mountainbikes
behoorlijk pittig zijn.

Gerelateerd

Delen

Waardering
1035
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *