Fietsen op Kreta, Griekenland

Coos fietste een kleine 600 kilometer in 10 dagen op Kreta. Zijn fietsroute voerde hem vanuit Heraklion langs mythologische grotten op de Lashiti hoogvlakte en het Nida plateau en door kleine dorpjes met verlaten stranden aan de zuidkust. De mooiste delen vond hij het bergachtige binnenland waar haast geen mens komt, én de hooggelegen onverharde bergwegen langs de zuidkust.

Vervoer naar Kreta
Vliegen deed Coos met Olympic Airways. De fiets moet je dan zo klein mogelijk inpakken. Bij terugvlucht vanaf Heraklion moet je ruim op tijd naar het vliegveld gaan, omdat de fiets door een aparte (grotere) scanner moet en dat is een heel gedoe. In het uiterste geval moeten de wielen eraf.

Overnachten tijdens de fietsroute
Coos kampeerde twee keer wild, vier keer op campings en overnachtte voor de rest in appartementjes.

Kwaliteit van het wegennet op Kreta
Zolang je op de gewone wegen blijft, heb je prima asfalt. Zodra je de kleinere wegen neemt die slechts voor 4WD’s bedoeld zijn (staat aangegeven op de kaart) kan de weg vrij slecht worden en zal je soms moeten lopen/duwen.

Gebruikte kaart tijdens de fietstocht op Kreta
Road Editions – Crete – 1:215.000. Kreta is erg bergachtig, houd dus rekening met flink wat klimwerk over soms slechte wegen.

Downloads

  • GPS-bestanden Fietsen op Kreta, Griekenland
  • Eerst eenmalig registreren om bestanden te kunnen downloaden.
    Het e-mailadres wordt niet zichtbaar voor andere bezoekers.
    Stuur mij ook de Op Pad nieuwsbrief


Gerelateerd

Delen

Waardering
22414
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *