Fietsen Hebriden Schotland, Groot Brittannië

Ruw, verlaten en bloedmooi zijn de Hebriden voor de Schotse westkust. Wij fietsen van eiland naar eiland en als we geen zin meer hebben, zetten we de tent op, in het wild, vrij.

Fietsgebied

De naam Hebrides komt van het Noorse ‘Havbredey’ wat eiland in een uithoek van de wereld betekent. Sommigen noemen de Scottish Highlands & Islands Europa’s laatste grote wildernis, dat nog op het paradijs lijkt ook, met witte stranden, turquoise zeeën, bergen begroeid met hei, magische valleien, torenhoge watervallen en diepe mysterieuze meren. ‘If there is a heaven, then it must look like the Scottish Highlands’, menen zij.

Fietstocht

Tiendaagse fietstocht van 465 km, 8 keer met ferry. Zelf uitgestippeld op de kaart. Van Oban met ferry naar de Buiten Hebriden (Barra, South Uist, Benbecula, North Uist, Harris, Lewis) dan vanaf Tarbert (op Lewis) oversteek naar Binnen Hebriden: eerst Skye, dan vanaf Mallaig de trein naar Oban (via Fort William en Crianlarich), dan Mull en terug naar Oban voor de trein naar Glasgow (vliegveld).

Zwaarte van de fietsroute

Licht tot middelmatig zwaar. Doe je de route in beschreven richting dan is hij oplopend in zwaarte. Overheersende windrichting zuidwest.

Navigatie tijdens de fietsroute

Zelf uitgestippeld op de kaart. Download de gps-track onderaan deze pagina.

Vervoer naar de Hebriden, Schotland

Vliegen op Glasgow (fiets mee, 1,5 uur reizen, prijzen vanaf € 100), dan door met trein naar Oban (3 uur reistijd, retourtje ca £ 40 incl. fiets); of vanuit Nederland met de trein naar Oban (3x overstappen, 18,5 uur reistijd, retourtje € 194, meerkosten voor fiets en slaaprijtuig). Vanaf Oban ferry naar Barra. Voor beschreven fietstocht 8 ferries.

Overnachten in de Hebriden

(Wild)kamperen, B&B’s, hotelletjes. Lees alles over wildkamperen via deze link.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Wat is het beste seizoen voor een fietstocht in de Hebriden, Schotland?

Mei t/m september.

Meer informatie over fietsen in de Hebriden

Download de pdf met uitgebreide praktische informatie onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
27334
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Fietsen Hebriden Schotland, Groot Brittannië

  1. Glen Talloch is als blend zeker een whisky die niet moiilejk te drinken is (wat wel geldt voor whisky’s van bijv. het eiland Islay). Het is een wat oudere blend, zacht (of zoals wel gezegd wordt: rond). Makkelijk te drinken dus, kun je rustig leeg drinken op een avond. Ik zou zo’n Glen Talloch in huis halen als ik weet dat iemand wel van whisky houdt, maar het zwaardere werk te veel van het goede vindt. Wat vind jij van deze whisky?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *