icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Luxemburg, wandelen in de bossen
Blog

Wandelen Luxemburg Müllerthal Trail

  • 01 juni 2008
  • Door: Petra Strijdhorst
  • Fotografie: Petra Strijdhorst

Het Müllerthal in Luxemburg (Klein Zwitserland) is beroemd vanwege de rotsen, de ruigheid en de vele wandelpaden. Op Pad liep een weekend lang over de Müllerthal Trail in Luxemburg. We kozen voor route twee (van de drie) die in de informatiebrochure wordt omschreven als 'zwaar' omdat hij 'dwars door en over de wildste rotsformaties voert'.

De wandelroutes
Wij hebben wandelroute 2 van de Mullerthal Trail gelopen, in totaal zijn er drie routes. Wij hebben de 33 kilometer lange wandelroute in twee dagen verdeeld. Op dag 1 liepen we van Echternach naar Scheidgen, Consdorf en het plaatsje Mullerthal. Op dag twee liepen van Mullerthal naar Berdorf naar Echternach. Het is een pittige wandeling doordat je veel aan het klimmen en dalen bent over trappen die in de natuur zijn verwerkt (onregelmatige in stenen uitgehouwen treden en met hout gefabriceerde opstapjes). Route 2 staat in de folders van de Trail ook omschreven als ‘zwaar’.

Andere routes
Route 1 en 3 zijn middelzwaar en respectievelijk 40 en 37 kilometer lang. Route 1 start ook in Echternach maar de ronde loopt precies de andere kant op; onder meer via Rosport en Moersdorf. Route 3 begint bij het dorp Müllerthal in de buurt en loopt via Larochette en Beaufort. Wie nog meer wil wandelen kan ook nog kiezen uit drie extra touren (A,B enC) die een uitbreiding zijn op de drie hoofdtouren. 

Meer informatie over wandelen van de Müllerthal Trail in Luxemburg?
Kijk op www.mullerthal-trail.lu/nl