icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Aiguilles du Dru

Waar ben ik?

Op onze social media vind je de rubriek ‘Waar ben ik?’. Met deze keer een foto van de hoogste berg in een klein land. Je leest hier het antwoord op de vraag: waar is dit?

De omschrijving op onze social media

Deze 3.754 meter hoge berg in het Mont Blanc massief snijdt met zijn spitse piek alle wolken aan repen. Heb je over de gladde rotsen de top weten te bereiken, dan wordt je opgewacht door een door de wind gegeseld Lourdesbeeld. Dit beeld werd in 1913 omhoog gezeuld en staat nog altijd stevig op haar sokkel.⁠
 

Image
Aiguilles du Dru

Het antwoord:

Deze berg op deze foto is de Aiguilles du Dru, in het Franse deel van het Mont Blanc massief. De ‘Naald’ in de vallei van Chamonix maakt onderdeel uit van het Mont Blanc massief. Van een afstandje lijkt de berg één monoliet, maar wie beter kijkt ziet dat de berg bestaat uit twee aparte toppen: de Petit Dru (3733 m) en de Grand Dru (3754 m).

Wie de berg wil beklimmen moet van goede huizen komen. Nadat de Britse klimgeit Clinton Dent in 1878 als eerste mens de top aantikte, waarschuwde hij zijn collega’s al over de opvallend gladde rotsen. Een reeks desastreuze aardverschuivingen heeft de boel er de laatste twintig jaar niet bepaald makkelijker op gemaakt.