icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Königssee

Waar ben ik?

Op onze social media vind je de rubriek ‘Waar ben ik?’. Met deze keer een foto van het diepste meer van Duitsland. Je leest hier het antwoord op de vraag: waar is dit?

De omschrijving op onze social media

Dit romantische, fjordachtige bergmeer heeft een diepte van 190 meter, wat het het diepste meer van Duitsland maakt, en is 6 km lang. Het meer is omsloten door de steile hellingen van de omliggende bergen, en ligt in het enige alpiene nationale park van Duitsland. 

Image
Königssee

Het antwoord:

Het meer op deze foto is de Königssee, in het Nationaal Park Berchtesgaden. Het meer is de tweede grote trekpleister van dit nationale park, naast de Watzmann (2.713 m). De omgeving rondom de Königssee bestaat uit mooie bergweiden en bergtoppen, vanwaar je vaak geweldige uitzichten hebt over het meer. Het Nationaal Park Berchtesgaden is rijk aan een netwerk van 220 km aan wandelpaden. Vanuit Schönau am Königssee kun je bijvoorbeeld een zesdaagse huttentocht van in totaal 66 km maken.