icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Zinal Walliser Alpen

Waar ben ik?

Op onze social media vind je de rubriek ‘Waar ben ik?’. Met deze keer een foto van een onverhard pad hoog in de bergen. Je leest hier het antwoord op de vraag: waar is dit?

De omschrijving op onze social media

Dit gebergte luistert naar twee namen en ligt op de grens van twee landen. Wie een beetje zijn best doet, kan hier ongeveer 50 bergtoppen van hoger dan dan 4000 meter aantikken. Dit pad is te bewandelen dichtbij een vakantieoord dat op 1670 m hoogte ligt. Vanuit deze plaats kun je na een aantal uren wandelen 4 berghutten bereiken.

Image
Zinal Walliser Alpen

Het antwoord:

Deze foto is gemaakt vlakbij bij het plaatsje Zinal, in de Walliser Alpen, het gebergte dat ligt op de grens van Zwitserland en Italië. Vanuit Zinal kun je maar liefst 4 berghutten bereiken, zoals de De Cabane de Tracuit, een van de mooiste berghutten in WallisDeze berghutten vormen ook meteen het vertrekpunt voor beklimmingen van de dominerende bergtop van het gebied; de Weisshorn (4506m). Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Zinal, dat een padennet van zo'n 300 kilometer kent. Ook de sportieve mountainbiker kan hier goed terecht met 150 kilometer aan gemarkeerde routes.