icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
NKBV Fit de bergen in

Fit de Bergen in

Wandelen of klimmen in de bergen is geweldig. Na een inspannende dag met veel hoogtemeters, haal je de volgende hut, beklim je een top of keer je terug in het dal. Thuis kun je al heel wat voorbereidende oefeningen doen voor je bergvakantie zodat je optimaal kunt genieten.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Een uitgebreidere versie van het artikel vind je op de website van de NKBV.

Wie flexibel en mobiel is, beweegt makkelijker in de bergen. Of je nu je been optilt om een helling omhoog te lopen of dat je boven op en tussen rotsen beweegt om deze te beklimmen. Met een paar oefeningen die je thuis kunt doen, verbeter jij je conditie, kracht, mobiliteit en stabiliteit. Zo heb je meer plezier en verklein je de kans op blessures tijdens je bergvakantie. Voor een optimaal resultaat werk je aan elk onderdeel. Wil je na een blessure weer fit worden of wil je eerst je basisconditie verbeteren? Begin dan met de oefeningen voor meer mobiliteit en stabiliteit.

Vergroot je belastbaarheid

Bergsport is belastend voor je spieren en gewrichten. Tijdens eerdere bergwandelingen of beklimminingen merk je vaak wel welke delen van jouw lichaam het minst belastbaar zijn en waar je als eerste last van krijgt. Door thuis specifieke oefeningen te doen, kun je de belastbaarheid van je gewrichten vergroten en de inspanning langer volhouden.

    Image
    NKBV Fit de bergen in
    Image
    NKBV Fit de bergen in