Fietsen door zuid-Bulgarije

Reizen is flexibel zijn en veranderingen nemen zoals ze komen. Bulgarije stond nooit op ons lijstje om doorheen te fietsen. Toch hebben we het gedaan en daar hebben we absoluut geen spijt van. Bulgarije is een geweldig land waar je van A tot Z geniet.

Inventief volkje
Een aanrader is om in het zuiden van Bulgarije, vlakbij de grens met Griekenland, te fietsen. Het landschap is betoverend, de wegen zijn rustig, sommige stukken kun je offroad doen en vrij kamperen is overal mogelijk. Hotels zijn er alleen in de wat grotere steden, dus een tentje meenemen is aan te raden. Mocht je dat niet willen, dan kun je altijd bij mensen thuis slapen. De gastvrije bevolking van Bulgarije helpt je met alles wat je nodig hebt. Het is een inventief volkje en als je eenmaal binnen bent wordt de zelfgemaakte wijn, raki, Burek (een deeggerecht) en feta kaas met trots op tafel gezet.

Voor échte berggeiten
De route begint in Macedonië bij Novo Selo, een groot dorp op negen kilometer afstand van de grens van Bulgarije, en vervolgt richting Petrich. Pak hier niet de hoofdweg via het noorden, maar ga vooral ten zuiden naar Gotse Delchev. Het is een stukje offroad, maar het is echt de moeite waard. Daarna volgen Dospat, Devin, Shiroka Lake en Smolyan. Rij door via Kardzali en Svilengrad. De route eindigt in de Turkse stad Edirne. De route is voor échte berggeiten. Benieuwd naar de gedetailleerde route? Die vind je hier.

Dubbel genieten
Fietsen jullie zo ‘laat’ in het jaar nog in Europa dan? Zeker! En het is mooi om te ontdekken dat ieder nadeel ook echt zijn voordeel heeft. Lekker vroeg het tentje in, met -1 tegen elkaar aankruipen in de warme slaapzak en overdag enorm genieten van een schakering aan prachtige herfstkleuren. Het zonnetje en een kopje thee, naast de houtkachel bij mensen thuis, warmen ons weer op: dat is dubbel genieten!

Mocht je vragen hebben over kamperen, hotels, kaarten of andere informatie? Gewoon even mailen! Isa.youri@ithaka.im / www.ithaka.im

Foto’s: Isa Olsen

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
51000
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *