Advertorial: 5 tips voor een heerlijke vakantie in SalzburgerLand

Extra mooi wandelen en extra uitdagend fietsen: dan moet je in de bergen zijn. Of je nu wilt klimmen en zwoegen met uitzicht op de sneeuw – met als beloning op de top van een berg te staan…of juist zo hard mogelijk de berg af te rijden op je mountainbike. Maar ook een mooie wandeling over de almen of een toertocht met een comfortabele E-bike van dorp naar dorp is een vorm van echt vakantie vieren en echt genieten. En het kan allemaal in het Oostenrijkse SalzburgerLand. 

Unieke combinatie

In Zell am See-Kaprun kun je kiezen tussen een verkoelend meer en een bevroren gletsjer op 3.000 meter hoogte bij de Kitzsteinhorn, en alles wat er tussenin ligt. Een ideaal gebied voor het starten van veelzijdige wandelingen of afdalingen.

Up- en downhill

Het kan alletwee in Saalbach Hinterglemm. Klimmen op alle niveaus en afdalen op alle tempo’s, want mountainbiken is een van de favoriete sporten hierStop onderweg even bij een berghut: lekker en gezellig!

E-biken

Minder bekend maar zeker niet minder de moeite waard is het gebied bij Wagrain-Kleinarl. De klim naar de Penkkopf is prachtig, net als de wandeling rond het Jägermeer. Liever trappen of geholpen trappen? Ook voor E-bikers is dit een heerlijk gebied.

Met 130 km/uur over het dal

Geen zin om zelf te lopen of trappen maar toch tempo te maken? Probeer dan de Flying Fox in Saalfelden Leogang: aan een zipline vlieg je letterlijk over het dal, waarbij je snelheid oploopt naar 130 km/uur! Iets te snel? Het gebied heeft ook honderden kilometers wandel- en fietspaden!

Eerst rijden, dan wandelen

Een legendarische route: de Grossglockner Hochalpenstrasse. Hier kom je met de auto op ruim 2.500 meter, kun je wel in de sneeuw wandelen, murmeltiere spotten en genieten van het waanzinnige uitzicht op een serie ‘3000-ers’.

Win een vakantie!

Op salzburgerland.com maak je tot eind juni kans om één van de tien zomervakanties naar SalzburgerLand te winnen!

Delen

Waardering
74498
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA afbeelding

*