icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right
Image
Schotland, wandelroute Cape Wrath, mensen wandelen in de natuur
Blog

Wandelen naar Cape Wrath

  • 01 april 2011
  • Door: Jolanda Linschooten
  • Fotografie: Don Reuvekamp

Tien dagen wandelen door eenzame kustbergen kost het om het uiterste puntje van Schotland te bereiken, Cape Wrath. Voor échte wildernis hoef je niet ver weg.

Wandelgebied

Het eenzame en zeer wilde kustgebergte van Wester Ross en Sutherland in het uiterste noordwesten van Schotland. Ruige meerdaagse bergwandeltocht met onderweg wildkamperen waarbij je een doorsteek door het eenzame Schotse kustgebergte maakt, over schitterende vrijstaande bergen als Suilven, Ben More Assynt en Foinaven; langs het magische Sandwood Bay tot aan het niemandsland van Cape Wrath, de uiterste noordwestelijke landpunt van Schotland. Enorme wildernisbeleving.

Wandeltocht

Trektocht van tien dagen. Doorsteek over schitterende vrijstaande bergen als Suilven, Ben More Assynt en Foinaven; langs het magische Sandwood Bay tot aan het niemandsland van Cape Wrath, de uiterste noordwestelijke landpunt van Schotland. Enorme wildernisbeleving en veel variatie in landschap.

Navigeren tijdens de wandelroute

Geen markeringen, navigatiekennis vereist (kaart, kompas, gps).

Wat is het beste wandelseizoen voor Cape Wrath, Schotland?

Laatste week mei en eerste week juni: geen sneeuw meer, lang licht en nog geen hordes muggen.

Vervoer naar Cape Wrath, Schotland

Vliegen naar Inverness en daar de bus pakken naar Lochinver