Pietiger einde Pieterpad

Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens zouden er blij mee zijn geweest. Hun levenswerk, het Pieterpad, krijgt een beter eindpunt.

De afgelopen 33 jaar lag het eindpunt van het Pieterpad op een flank van de Sint-Pietersberg; een onopvallende omgeving waar een euforisch gevoel na het behalen van zo’n prestatie als het lopen van het Pieterpad niet bepaald gestimuleerd werd. Maar, nu er een spectaculair uitzichtpunt is gemaakt dat 40 meter boven de ENCI-groeve zweeft, krijgt Nederlands bekendste wandelroute eindelijk een groots eindpunt.

Het nieuwe eindpunt werd 7 oktober 2016 in gebruik genomen door Wim van der Ende en Maarten Goorhuis van de Stichting Pieterpad. “Deze locatie heeft een allure die veel beter past bij het eindpunt / startpunt van het Pieterpad”, aldus Maarten Goorhuis.

De meeste Pieterpad-wandelaars volgen de route van noord naar zuid. De verbinding met de GR5, waarlangs je kunt doorlopen tot aan de Middellandse Zee, gaat niet verloren. Vanaf 2017 kunnen wandelaars die hun tocht voort willen zetten naar het zuiden via een spectaculaire trap naar beneden lopen en dwars door de groeve via de GR5 naar België gaan.

Lees ook:

Delen

Waardering
77555
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *