Lentetip: loop het Liemers Knooppad

Het Liemers Knooppad is een nieuw, lekker lang wandelpad van 137 kilometer. Het bestaat uit zeven gemarkeerde routes van ongeveer 20 kilometer per stuk in de streek De Liemers, het gebied tussen Arnhem, de Duitse grens en Doetinchem. De samenstellers? Zeven gepassioneerde wandelaars uit Zevenaar. 

Liemers Knooppad 5

Al 23 jaar lopen de zeven mannen uit Zevenaar langeafstandwandelroutes in Nederland, het Pieterpad, het Zuiderzeepad, het Hertogenpad, het Hollands Kustpad. Ze hadden er 6400 kilometer op zitten toen ze in 2008, bij het vijftienjarig bestaan van hun wandelgroep, besloten zélf een pad samen te stellen. Het pad moest door ‘hun’ Liemers voeren, een fraaie streek met rivieren, dijken en bossen, maar nog zonder lekker lang wandelpad.

Liemers Knooppad 6

Karakter van het Liemers Knooppad

De 7 routes variëren van 16 – 24 kilometer per stuk. Het gaat om nieuwe routes, die zowel over harde als onverharde ondergrond voeren. Bij enkele routes is het mogelijk een afkorting te nemen. Kenmerkend voor de streek de Liemers zijn de rivieren Rijn, IJssel en Oude-IJssel. De startpunten van de zeven wandelroutes liggen in Zevenaar (twee routes), Angerlo (twee routes), Groessen, Pannerden en Babberich. Alle wandelpaden zijn gemarkeerd met het logo van het Liemers Knooppad.

Informatie over het Liemers Knooppad

Op Wandelen in de Liemers kun je van elke route de beschrijving en routekaart uitprinten, plús de gps-track downloaden. Eind maart 2016 liggen er mappen met de routebeschrijvingen op twintig verschillende locaties in het gebied, van horeca tot campings en VVV-kantoren.

Delen

Waardering
72732
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *