De Fjällräven Classic, iets voor jou?

De Fjällräven Classic is een 110 km lange trektocht door Zweeds Lapland. De route voert je langs het klassieke wandelpad Kungsleden in Zweeds Lapland, van Nikkaluokta in het zuiden tot Abisko in het noorden en je legt ‘m af in 3 tot 5 dagen. Op je tocht kom je langs het majestueuze Kebnekaise-massief, de kale Tjäktja-pas, de golvende heide bij Alesjaure en het weelderige groen in het Nationale Park Abisko. De tocht vindt plaats van 5-12 augustus 2016.

H8B1521

Zorg dat je er dit jaar op tijd bij bent met de inschrijving voor de Fjällräven Classic 2016, de populaire trekkingtocht door Zweeds Lapland. De ervaring leert dat de tocht erg snel is volgeboekt. Je kunt je inschrijven vanaf 1 oktober 2015 op de site van Fjallraven. Er is plaats voor maximaal 2000 wandelaars uit alle delen van de wereld. Te laat met inschrijven? Op Fjallraven Forum worden tickets aangeboden van deelnemers die, om wat voor reden dan ook, niet kunnen meedoen.

Goede voorbereiding

Onderweg is er een aantal bemande controleposten waar gelegenheid is om je energiereserves aan te vullen en waar eventueel medische verzorging verleend wordt. De trektocht is lang en kan op sommige stukken behoorlijk zwaar zijn; met een goede voorbereiding kan iedereen de route met succes afleggen. Onderschat het echter niet, je moet immers zelf alles meesjouwen: tent, slaapzak en voeding.

Deelnemers uit 30 landen

Elk jaar staan er 2000 mensen uit ongeveer 30 landen aan de start. Sommigen hebben nooit eerder een trektocht gemaakt, terwijl anderen ervaren wandelaars en trekkers zijn. Wat je achtergrond ook is, het voltooien van de 110 km lange tocht is voor iedereen een fantastische ervaring met veel kameraadschap en een geweldige sfeer.

 

Delen

Waardering
69020
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Hallo mede Outdoor fanaten,

    Inmiddels heb ik meegedaan aan de Classic en ben altijd laaiend geweest over het merk en haar events. Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een vergelijkbaar evenement waarbij je een georganiseerde trektocht loopt, misschien ook elders in Europa. Is er iemand die misschien tips voor mij heeft?

    Groetjes,

    Jesper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *