De deur uit voor het goeie doel

Outdoorevenementen voor de vrede, de natuur, vluchtelingen, kankerbestrijding, of de derde wereld. Wie goed wil doen kan de hele zomer vooruit. Op Pad pikt uit de agenda wat fijne evenementen in Nederland en België. Goed voor de fietser en wandelaar, maar ook voor de wereld om hem/haar heen! 

five4five FCS_5431

18 juni – De Nacht van de Vluchteling

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Dit jaar wordt gelopen voor noodhulp aan de meer dan 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In Den Haag is er ook een kortere sponsorloop van 10 km.

Lange Duinen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Nederland, Europa
foto: Janko van Beek / Natuurmonumenten

18 juni – Midzomernachtloop

Natuurmonumenten organiseert op 18 juni een sponsor-nachtwandeling van 21, 42, of 63 kilometer. De Midzomernachtloop. €25 inschrijfgeld, plus minimaal €250 sponsorgeld. De opbrengst gaat naar het natuurgebied waar de route doorheen leidt: Nationaal Park Veluwezoom.

23-26 juni Think-Pink Classic

Een vierdaagse fietstocht in Vlaanderen waarbij 120 vrouwen elke dag 80 of 120 km fietsen op eigen tempo en op eigen kracht in het groene Belgische Limburg. Max. 120 dames, 80 of 120 km per dag. Gezamenlijk doel: geld inzamelen tegen borstkanker. Je overnacht in Think-Pink ‘borstententjes’. Fondsenwerving €750 – Inschrijving (all-in) €100. Think-pink organiseert nog veel meer sportieve acties voor de bestrijding van borstkanker.

26 juni – Big 4 Bicycle Day

De Big 4 Bicycle Day  is een toertocht in en rond Eupen. De opbrengst gaat naar projecten in Rwanda en Kongo. Individuele sporters, teams en families kunnen meedoen. Op het programma staan fietstochten van 111 km (team van vier fietsers), 44 km (individueel) en een familietocht van 14 km. Er is ook nog een Kids Tour voor kinderen vanaf 2 jaar. De grote fietstocht loopt via de vier stuwmeren in de regio Eupen: de Vesderstuwdam, de Gileppestuwdam en de stuwmeren van Bütgenbach en Robertville. Inschrijvingskosten: 176,- €/team, 14,- €/individuele fietsers, families: gratis.

foto_groepjefietsen

2 juli – Leontien Ladies Ride

Een exclusief damesevenement. De Leontien Ladies Ride is een fietstocht voor vrouwen waarvan de opbrengst gaat naar het Leontien Huis, het inloophuis voor mensen met een eetstoornis. Het zijn eigenlijk twee evenementen, de Leontien Ladies Ride van 2 juli in Hardenberg en die van Rotterdam op 11 september. Fietsafstanden van 35, 65 en 100 km. Voor iedereen die meedoet aan Leontien ladies Ride doneert C&A € 2,50 aan het Leontienhuis.

visuel_fb

27 & 28 augustus – Oxfam Trailwalker

Dit jaar voor de negende keer wordt de Oxfam Trailwalker gehouden. Een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen, afgelegd door teams van vier personen. Oxfam Trailwalker is een wereldwijd evenement dat jaarlijks in twaalf landen op vier continenten wordt georganiseerd. Teams (vrienden, familieleden of collega’s) lopen met als doel de strijd tegen het onrecht van de armoede. De 100 kilometer moeten worden gelopen in minder dan 30 uur. Elk team zamelt  minstens 1.500 euro in voor projecten van Oxfam.

28 aug – 4 sept Tour for Life

Iedereen kent de Alpe d’HuZes, het evenement op de Alpe d’Huez waarvan de opbrengst gaan naar de kankerbestrijding. Een groots en meeslepend gebeuren met duizenden wielrenners. Maar de HuZes is niet de enige buffelfietstocht waarvan de opbrengst naar de kankerbestrijding gaat. Tour for Life doet dit jaar ook een duit in het zakje. De koers van Italië naar Nederland is een echte racekoers, volgens sommigen net zo zwaar als de Tour de France. De opbrengst gaat naar het kankeronderzoek van het Erasmus MC en de Daniel den Hoed Kliniek.

4 september – Ride for the Roses

De Ride for the Roses is nóg een fietstocht in de strijd tegen kanker, met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Dit jaar wordt het evenement voor de negentiende keer gehouden, in het mooie Twente. Er is een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. De eerste kost 35 euro, de tweede 25. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

 

Delen

Waardering
74096
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *