Basiskaart LF-Routes is vernieuwd

Nederland telt 24 zogenaamde Landelijke Fietsroutes (LF-routes) met een totale lengte van 4500 kilometer. Deze bewegwijzerde routes (twee richtingen) worden al ruim 25 jaar lang verzameld in een handige fietsatlas met losse, watervaste kaarten: de Basiskaart LF-routes. Een nieuwe actuele uitgave ligt nu voor € 24,95 in de winkel.

Aan de hand van deze atlas kan iedere fanatieke fietser heel makkelijk een eigen fietsrondje door Nederland samenstellen. Natuurlijk kun je één lange LF-route van begin tot eind volgen, we noemen de 385 km lange Oeverlandroute van Alkmaar naar Maastricht, maar combineren is dankzij de atlas ook heel goed mogelijk. Een stukje LF-3,  overstappen op de 23 over de Veluwe, door naar de 9 en via de 4 weer terug naar de 3. Makkie. Omdat ook de aansluitende fietsknooppunten ingetekend staan op de 100.000 kaarten, zijn de mogelijkheden voor het samenstellen van een eigen rondje nog oneindig veel groter.

Foto-LF-fietsers

Themaroutes

Voor wie niet kan kiezen, geeft het Fietsplatform ook een aantal hapklare suggesties in de vorm van themaroutes. Deze themaroutes (de Rijnfietsroute bijvoorbeeld, of de Nederlandse Kustroute) smeden delen van LF-routes aan elkaar tot één rondje. Van een aantal themaroutes zijn folders beschikbaar, deze zijn te downloaden via www.nederlandfietsland.nl.

Watervaste kaarten

Goed, wat kun je verder verwachten van de Basiskaart LF-routes? Watervaste kaarten dus, op een schaal van 1:100.000, dubbelzijdig bedrukt en helemaal up-to-date gemaakt. Het zijn er 22 in totaal die je los kunt gebruiken. In het kaartbeeld zijn ook de locaties van Fietsers Welkom! horeca en logies (1100 aangesloten bedrijven!) weergegeven; ideaal als je daadwerkelijk gaat plannen. Verder vind je in de map een boekje met een gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de atlas en info over de veerpontjes op de diverse LF-routes.
De Basiskaart LF-routes is sinds 14 maart voor € 24,95 verkrijgbaar via de (reis)boekhandel, ANWB- en VVV-kantoren. Meer info op Nederland Fietsland, de site van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Hier is de nieuwe fietsatlas overigens ook te bestellen in de webwinkel.

Delen

Waardering
72519
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *