icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
huttentocht-dachstein

Maak een 4-daagse huttentocht over de Dachstein Rundwanderweg

Ga deze zomer mee op een 4-daagse huttentocht in het Oostenrijkse Dachsteingebergte. In samenwerking met bergwandelgids Coen Weesjes biedt Op Pad deze bergwandelreis aan. Met een kleine groep wandel je langs grillige pieken en over verlaten hoogvlakjes. Je beleeft het landschap van de Dachstein in al zijn veelzijdigheid! Eerst lopen we door almweides langs de grillige bergtoppen van de Gosaukamm en de 1.000 meter hoge rotswanden van de Hohe Dachstein om vervolgens een klein stukje over de gletsjer te wandelen. De laatste dag genieten we van de eenzaamheid en rust op het uitgestrekte hoogplateau 'Am Stein'. Hier groeit het gras nog op de wandelpaden en lopen we uren zonder iemand tegen te komen!

Uniek aan deze reis

 • Begeleiding door Coen Weesjes, een Nederlandse en ervaren lokale bergwandelgids, die de omgeving op z'n duimpje kent.
 • Coen is ook fotograaf en legt deze tocht met de camera vast. Deelnemers krijgen alle foto’s toegestuurd.
 • Rotsklimmen in de klimtuin van de Hofpürglhütte
 • Zorgeloos-garantie*

Korte reisinformatie

Prijs: Vanaf € 625,- per persoon.
Vereiste conditie: Wandeltijd tot 8 uur en/of met stijgingen en dalingen tot 1.400 hoogtemeters.
Techniek: We wandelen over eenvoudige tot middelzware bergwegen en paden. Deze paden zijn over het algemeen smal, regelmatig rotsachtig en af en toe steil. Zo nu en dan komen we langs geëxponeerde passages. Voor deze tocht is trittsicherheit  gewenst. Ervaring in bergwandelen is een voordeel, maar niet noodzakelijk.
Data: Geen vertrek mogelijk meer dit jaar
Duur: dagen.
Aantal deelnemers: Minimaal 5 en maximaal 9 personen
Uitrusting: Alle deelnemers krijgen ruim van te voren een paklijst toegestuurd.

Boeken?

Om deze huttentocht te boeken neem je contact op met SNP Natuurreizen, telefonisch of per mail. Op Pad is onderdeel van reisorganisatie SNP Natuurreizen.

 • Telefonisch boeken: SNP bereikbaar tijdens kantooruren op 024 - 327 70 00, maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur.
 • Contact per e-mail: stuur een bericht naar info@snp.nl of neem contact op via ons contactformulier

(Lees meer over de ANVR-reisvoorwaarden en onze boekingsvoorwaarden.)

Image
huttentocht-dachstein
De Hofpürglhütte
Image
huttentocht-dachstein

Uitgebreide reisinformatie

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen met halfpension in berghutten, in lager, indien mogelijk in meerpersoonskamers
 • 4 dagen begeleiding door Coen Weesjes, gediplomeerde en ervaren bergwandelgids
 • Alle foto’s van Coen die tijdens de tocht worden gemaakt
 • Taxi- en liftkosten gedurende de tocht
 • Rotsklimmen in de klimtuin Hofpürglhütte
 • Zorgeloos-garantie*

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes en eten onderweg
 • Reisverzekering met bergsportdekking (incl. bergingskosten!)
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Bijdrage SGR € 5,- per persoon

*) Zorgeloos-garantie: Goede raad is niet duur! Uit ervaring weten we dat een week (of een aantal dagen) in de bergen voor veel wandelaars een grote uitdaging is. De laatste jaren is de vraag naar meerdaagse huttentochten enorm gestegen. Jammer genoeg stellen onze gidsen steeds weer vast, dat niet iedereen goed is voorbereid en de deelname-eisen voor een tocht worden onderschat. Helaas moeten dan enkele wandelaars de tocht afbreken of een etappe met de taxi afleggen. Wanneer je nog geen huttentocht hebt gelopen, raden wij je één van onze driedaagse huttentochten aan om kennis te maken met het fenomeen huttentocht. Een acclimatisering voor het begin van de tocht is altijd zinvol. Mocht het toch gebeuren dat je onverwacht de tocht af moet breken, om wat voor reden dan ook, organiseren wij de transfer terug én de eerste overnachting in het dal op onze kosten.

Vierdaagse huttentocht langs grillige pieken en verlaten hoogvlaktes

Dag-tot-dagprogramma

Dag 1

Gosau - Stuhlalm - Sulzkaralm - Hofpürglhütte

Het startpunt voor deze tocht is de Gosaukammbahn aan de Gosausee. Met de lift gaan we naar de Zwieselalm. De eerste dag wandelen we aan de zuidkant van de Gosaukamm. Afwisselend wandelen we door een klein loofbos, langs steile rotshellingen en veel over almen. Halverwege ligt de 'Schwarzkogelsteig', die met 99 treden weliswaar erg steil is, maar met een staalkabel als leuning goed te doen is. Na deze korte maar pittige stijging wandelen we nagenoeg zonder stijgingen over een schitterende hoogtepad naar de Hofpürglhütte, onze eerste slaaphut. Direct naast de hut hebben we de gelegenheid om te rotsklimmen. De perfect ingerichte klimroutes zijn zowel voor beginners als ervaren klimmers geschikt.

 • Hoogteverschillen: omhoog 550 m  en omlaag 360 m
 • Wandeltijd: tussen 4 en 5 uur

Dag 2

Hofpürglhütte - Sulzenschneid - Tor - Dachstein-Südwandhütte

Gelijk aan het begin van de wandeling lopen we dicht langs de markante Bischofsmütze en zien we nog goed waar in 1993 een 150 meter hoge rotspijler is weggebroken. Na een korte stijging genieten we op de Sulzenschneid van de uitzichten op de 1.000 meter hoge rotswanden van de Torstein en de Hohe Dachstein, die met bijna 3.000 meter de hoogste bergen in de omgeving zijn. De tweede helft van deze etappe gaat over puin en zo komen we direct onder de imposante zuidwanden van de Dachstein voordat we de volgende slaaphut, de Dachstein-Südwandhütte, bereiken.

 • Hoogteverschillen: omhoog 900 m en omlaag 700 m
 • Wandeltijd: tussen 5 en 6 uur

Dag 3

Dachstein-Südwandhütte - Edelgriesshöhe - Guttenberghaus

Op de derde dag lopen we door een groot keteldal over puinhellingen naar de Edelgriesshöhe, het hoogste punt van deze dag. Aan de ene kant de steile wanden van het Dachsteinmassief, aan de andere kant een weids uitzicht naar de Hohe Tauern en daartussen een soort duinenlandschap. Het pad van grove stenen kronkelt door een droog landschap waar nagenoeg niets groeit. Langzaam maar zeker wordt het terrein wat groener en glooiender als we de flanken van de hoogste bergen achter ons laten. Na een korte afdaling bereiken we het Guttenberghaus dat als een adelaarsnest ruim duizend meter boven het dal ligt.

 • Hoogteverschillen: omhoog 1.025 m en omlaag 750 m
 • Wandeltijd: tussen 6 en 7 uur

Dag 4

Guttenberghaus - Am Stein - Wiesberghaus - Eggerntal - transfer Gosau

Op de laatste dag steken we het enorme karstplateau 'Am Stein' over. Dit landschap is misschien het beste te omschrijven als een enorm duinenlandschap, maar dan uit een ondergrond van ruw kalkgesteente met brede en smalle geulen en dito doorgangen. Na het Wiesberghaus dalen we wat steiler naar beneden tot aan de parkeerplaats waar de taxi ons terugbrengt naar Gosau.

 • Hoogteverschillen: omhoog 235 m en omlaag 1.350 m
 • Wandeltijd: tussen 6 en 7 uur

De bergwandelgids

Coen Weesjes laat sinds 2004 de schoonheid van de bergen zien tijdens de meest uiteenlopende tochten en legt de mooiste momenten met zijn camera vast.

„Laat je inspireren. Door de bergen, de natuur, de ontmoetingen en de verhalen die erbij horen. Ontdek een natuur die je zo misschien nog niet hebt gezien.“

Image
huttentocht-dachstein
Uitzicht over het dal
Image
huttentocht-dachstein
Het Guttenberghaus 1000 meter boven het dal
Image
Gijs Loning
Bergwandelgids Coen Weesjes
Image
huttentocht-dachstein
De Sulzenschneid
Image
huttentocht-dachstein
Ruig en lieflijk wisselen elkaar af