icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
huttentocht-bischofsmutze

Maak een 3-daagse huttentocht rondom de Bischofsmütze met het gezin

Beleef deze zomer een gezinsavontuur tijdens een 3-daagse huttentocht in het Oostenrijkse Dachsteingebergte. In samenwerking met bergwandelgids Coen Weesjes biedt Op Pad deze bergwandelreis met kinderen (12+) aan. Samen met andere gezinnen maak je een afwisselende tocht om de markante Bischofsmütze, de hoogste berg van de grillige Gosaukamm, die met zijn steile rotswanden en pieken sterk doet denken aan de Dolomieten. Hier liggen ruig en lieflijk slechts op steenworp afstand. Je wandelt niet alleen over almweides en door bossen, maar ook over rotsachtig terrein waar op twee korte passages kabels zijn aangebracht.

Uniek aan deze reis

 • Begeleiding door Coen Weesjes, een Nederlandse en ervaren lokale bergwandelgids, die de omgeving op z'n duimpje kent.
 • Coen is ook fotograaf en legt deze tocht met de camera vast. Deelnemers krijgen alle foto’s toegestuurd.
 • Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
 • Rotsklimmen in de klimtuin van de Hofpürglhütte
 • Zorgeloos-garantie*

Deze huttentocht is speciaal voor gezinnen. Coen begeleidt ook een 4-daagse huttentocht in de Dachstein voor andere reizigers. 

Korte reisinformatie

Prijs: vanaf € 475,- per persoon 
Vereiste conditie: Wandeltijd tot 6 uur en/of met stijgingen en dalingen tot 1.000 hoogtemeters.
Techniek: We wandelen over eenvoudige tot middelzware bergwegen en paden. Deze paden zijn over het algemeen smal, regelmatig rotsachtig en af en toe steil. Zo nu en dan komen we langs geëxponeerde passages. Voor deze tocht is trittsicherheit gewenst. Ervaring in bergwandelen is een voordeel, maar niet noodzakelijk.
Data: Vertrek zomer 2021 is niet meer mogelijk 
Duur: 3 dagen
Aantal deelnemers: Minimaal 6 en maximaal 12 personen (evt. 13 indien nodig)
Uitrusting: Alle deelnemers krijgen ruim van te voren een paklijst toegestuurd

Boeken?

Om deze huttentocht te boeken neem je contact op met SNP Natuurreizen, telefonisch of per mail. Op Pad is onderdeel van reisorganisatie SNP Natuurreizen.

 • Telefonisch boeken: SNP bereikbaar tijdens kantooruren op 024 - 327 70 00, maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur.
 • Contact per e-mail: stuur een bericht naar info@snp.nl of neem contact op via ons contactformulier

(Lees meer over de ANVR-reisvoorwaarden en onze boekingsvoorwaarden.)

Image
huttentocht-bischofsmutze
Wandelen zonder iemand tegen te komen
Image
Waden door een riviertje
Waden door een riviertje

Uitgebreide reisinformatie

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen op basis van halfpension in berghutten, in lager, indien mogelijk in meerpersoonskamers
 • 3 dagen begeleiding door Coen Weesjes, gediplomeerde en ervaren bergwandelgids
 • Alle foto’s van Coen die tijdens de tocht worden gemaakt
 • Taxi- en liftkosten gedurende de tocht
 • Rotsklimmen in de klimtuin Hofpürglhütte
 • Zorgeloos-garantie*
   

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes, eten onderweg
 • Reisverzekering met bergsportdekking (incl. bergingskosten!)
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Bijdrage SGR € 5,- per persoon


*) Zorgeloos-garantie: Goede raad is niet duur! Uit ervaring weten we dat een week (of een aantal dagen) in de bergen voor veel wandelaars een grote uitdaging is. De laatste jaren is de vraag naar meerdaagse huttentochten enorm gestegen. Jammer genoeg stellen onze gidsen steeds weer vast, dat niet iedereen goed is voorbereid en de deelname-eisen voor een tocht worden onderschat. Helaas moeten dan enkele wandelaars de tocht afbreken of een etappe met de taxi afleggen. Wanneer je nog geen huttentocht hebt gelopen, raden wij je één van onze driedaagse huttentochten aan om kennis te maken met het fenomeen huttentocht. Een acclimatisering voor het begin van de tocht is altijd zinvol. Mocht het toch gebeuren dat je onverwacht de tocht af moet breken, om wat voor reden dan ook, organiseren wij de transfer terug én de eerste overnachting in het dal op onze kosten.

 

Onvergetelijke herinneringen voor het hele gezin

Dag-tot-dagprogramma familie-groepsreis

Dag 1

Filzmoos -  Rinderfeld - Hofpürglhütte (met gelegenheid rotsklimmen)

Het startpunt voor deze tocht is het knusse bergdorp Filzmoos, aan de voet van de Bischofsmütze. Aan het begin wandelen we door bossen om al snel van de uitzichten op de bergen om ons heen te genieten. We lopen over het Rinderfeld, een hooggelegen almgebied waar enkele oude en bizar gevormde Alpendennen groeien. Zonder noemenswaardige hoogteverschillen gaat het pad verder en hebben we schitterende uitzicht op de markante Bischofsmütze. De Hofpürglhütte is onze eerste slaaphut. Direct naast de hut hebben we de gelegenheid om te rotsklimmen. De perfect ingerichte klimroutes zijn zowel voor kinderen als volwassenen geschikt en dus ideaal voor de hele familie!

 • Hoogteverschillen: omhoog 530 m en omlaag 100 m
 • Wandeltijd: tussen 3 en 4 uur
   

Dag 2 

Hofpürglhütte - Steiglpass - Vorderer Gosausee - Gablonzerhütte

De volgende dag begint met een stijging van ongeveer 300 meter naar de Steiglpass, niet alleen het hoogste punt, maar misschien ook wel hét hoogtepunt van deze huttentocht. Op 2.033 meter hebben we een schitterend uitzicht op de Bischofsmütze en kunnen we nog goed de plek zien waar in 1993 een 100 meter brede en 150 meter hoge rotspijler naar beneden is gekomen. Het karstlandschap achter de Steiglpass is ruig en lieflijk tegelijk. Met wat geluk komen we hier steenbokken tegen! Aan de noordkant van de Gosaukamm zorgen de steile rotsformaties voor een indrukwekkend uitzicht. Uiteindelijk komen we bij de Vordere Gosausee uit, waar we op een alm aan de oever van het meer kunnen ontspannen. We genieten het uitzicht op de Hohe Dachstein met zn gletsjers voordat we de cabine-lift nemen naar de Gablonzerhütte. Na het avondeten kunnen we hier boven een grandioze zonsondergang beleven.

 • Hoogteverschillen: omhoog 350 m en omlaag 1.000 m
 • Wandeltijd: tussen 4 en 5 uur
   

Dag 3

Gablonzerhütte - Stuhlalm - Sulzkaralm - Filzmoos

Op de derde en laatste dag wandelen we aan de zuidkant van de Gosaukamm. Afwisselend door een klein loofbos, langs steile rotshellingen en veel over almen. Halverwege ligt de Schwarzkogelsteig”, die met 99 treden weliswaar erg steil is, maar met een staalkabel als leuning goed te doen is. Na deze korte maar pittige stijging wandelen we nagenoeg zonder stijgingen en geleidelijk dalend langs de Sulzkaralm. Hier worden meer dan 10 verschillende soorten kaas gemaakt. Een goede reden om hier te lunchen! Vervolgens wandelen we over almen en door bossen naar Filzmoos terug.

 • Hoogteverschillen: omhoog 430 m en omlaag 850 m
 • Wandeltijd: tussen 5 en 6 uur

De bergwandelgids

Coen Weesjes laat sinds 2004 de schoonheid van de bergen zien tijdens de meest uiteenlopende tochten en legt de mooiste momenten met zijn camera vast.

„Laat je inspireren. Door de bergen, de natuur, de ontmoetingen en de verhalen die erbij horen. Ontdek een natuur die je zo misschien nog niet hebt gezien.“

Image
huttentocht-bischofsmutze
Rotsklimmen bij de Hopfürglhütte
Image
huttentocht-bischofsmutze
Wandelen rond om de Bischofsmütze
Image
Gijs Loning
Bergwandelgids Coen Weesjes
Image
huttentocht-dachstein
Almweide met uitzicht op de Bischofsmütze
Image
huttentocht-bischofsmutze
De Bischofsmütze met Hofpürglhütte