icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
huttentocht-dachstein

Maak een huttentocht in de Dachstein met Coen Weesjes

Ga deze zomer mee op een huttentocht in het Oostenrijkse Dachsteingebergte. In samenwerking met bergwandelgids Coen Weesjes biedt Op Pad twee huttentochten aan.

1. Huttentocht rondom de Bischofsmütze (3-daagse familie-groepsreis)

Samen met andere gezinnen maak je een afwisselende tocht om de markante Bischofsmütze, de hoogste berg van de grillige Gosaukamm, die met zijn steile rotswanden en pieken sterk doet denken aan de Dolomieten. Hier liggen ruig en lieflijk slechts op steenworp afstand. Je wandelt niet alleen over almweides en door bossen, maar ook over rotsachtig terrein waar op twee korte passages kabels zijn aangebracht. Een avontuurlijke groepsreis voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar.

2. Huttentocht over de Dachstein Rundwanderweg (4-daagse groepsreis)

Met een kleine groep wandel je langs grillige pieken en over verlaten hoogvlaktes. Je beleeft het landschap van de Dachstein in al zijn veelzijdigheid! Eerst lopen we door almweides langs de grillige bergtoppen van de Gosaukamm en de 1.000 meter hoge rotswanden van de Hohe Dachstein om vervolgens een klein stukje over de gletsjer te wandelen. De laatste dag genieten we van de eenzaamheid en rust op het uitgestrekte hoogplateau 'Am Stein'.

Image
huttentocht-bischofsmutze
Onderweg in het Dachsteingebergte.
Image
Coen Weesjes
Begeleid door bergwandelgids Coen Weesjes.