Viking Cruiser Line schaats, 2014

Nederlandse schaatsgrootmacht Viking gaat zich deze winter ook bemoeien met de ‘Kluunschaats’. In december zullen, als alles goed verloopt, de Viking Cruiser VC3 en Cruiser VC7 in de winkels verschijnen. Voor de ijzers kan uit twee soorten staal worden gekozen en de binding is de bekende Rottefella NNN. De speciale schoenen zijn van het langlaufmerk Fischer.

De waterdichte schoen van de Cruiser VC3 heeft een stijve zool en een speciale, verstelbare carbon kap rond schoen en enkel. Sportiever rijden is mogelijk door de kap naar voren te verstellen. De VC3 wordt gemaakt voor de veeleisende tourschaatser.

De VC7 heeft een schoen met zogenaamde Flex-manchet en is meer gericht op comfort en stevigheid. Doelgroep is zowel de ervaren schaatser als recreant. Zodra de Cruisers beschikbaar zijn, zal Op Pad ze gaan testen.

> Lees ook onze test van kluunschaatsen

Merk: Viking
Model: Cruiser Line
Bedrijf: Viking
Website: www.viking.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
51150
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Viking Cruiser Line schaats, 2014

  1. Jammer dat Viking met een verouderd systeem komt. De Salomonschaatsen zijn juist zo fijn door de 2 staafjes onder de schoen. Heb de Viking variant geprobeerd maar ik blijf lekker bij mijn salomon’s

    1. Graag wat uitleg over die verschillen. Wat voor staafjes heeft Salomon? Wat is oud aan Viking.\Ben op zoek naar een goede kluunschaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *