Wandelschoenen test: Big Al Vaude 2010

Voordelen

  • comfort
  • treklip
  • grip zool

Nadelen

  • iets zweterig

Hield Al Capone van stevige wandelingen, dan had hij stellig zijn maffiose voeten in de Big Al’s van Vaude gestoken. Op Pad test ze uit.

Resultaten Big Al Vaude wandelschoenen test:
De middelhoge Big Al Vaude wandelschoenen zijn gemaakt van leer, cordura en leer met carbon look. Frisgroene kleuraccenten zorgen voor een fraai uiterlijk. Tijdens de test van de Big Al Vaude blijkt de enkelpolstering lekker zacht en met de veters goed aangesnoerd voel je geen drukpunten. Die veters lopen deels door kunststof lussen en op de schacht door metalen haken. De hak en neus van de  Big Al Vaude wandelschoen zijn goed met rubber beschermd. Aan de hielkant zit een lus om het aantrekken te vergemakkelijken én waarmee je beide schoenen aan een karabiner kunt haken.

De Big Al’s zijn stevig genoeg zijn voor fikse bergwandelingen met een behoorlijke rugzak. De steun aan de enkels is prima en de schoen wikkelt goed af. Onder de  Big Al Vaude wandelschoen zit een zool van Vibram die veel grip biedt en vooral bij het afdalen hapt de hak goed in de ondergrond. Zomaar uitglijden is er niet bij. Het enige minpuntje betreft de ademende waterdichte laag van Ceplex: waterdicht is deze zeker, maar we hadden tijdens de test van de  Big Al Vaude wandelschoenen wat last van zweetvoeten.

Gewicht per wandelschoen 660 gr.

Merk: Vaude
Model: Big Al Mid Ceplex
Prijs: € 160
Bedrijf: Vaude Nederland
Website: www.vaude.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
1376
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *