Review Thule 973-17 plus filmpje

Voordelen

  • geen trekhaak nodig
  • plaats voor drie fietsen
  • solide uitvoering

Nadelen

  • geen borgmoeren
  • gebruiksaanwijzing kan beter

Mountainbikes mee op vakantie en geen bus, bestelauto of trekhaak in je bezit? Dan is de Thule 973-17 fietsendrager een oplossing.

De 973-17 hang je aan de kofferbak van de auto – in dit testgeval een Skoda Octavia – waarna je de fietsen op het rek kunt zetten. De drager wordt geleverd als bouwpakket. De basis is het rek zelf – de 973 – en afhankelijk van het type auto wordt er nog een extra setje onderdelen bijgeleverd (het 17-gedeelte). In het pakket zit een handleiding, een inbussleutel en een pijpsleutel.

Het in elkaar schroeven gaat vlotjes, hoewel er in de handleiding een paar slordige fouten staan. Eenmaal in elkaar, haken we het rek aan de bovenzijde van de kofferbak en klemmen een tweede paar haken aan de onderzijde van de klep vast. Deze laatste haken zitten met een lange bout en moer vast. Door aan de moeren te draaien, zet je het rek muurvast. Om beschadigingen aan de auto te voorkomen, zijn de haken met kunststof afgedekt en dikke foamen rollen onder aan het rek voorkomen dat de metalen buis gaat schuren.

We tillen de fietsen op het rek. De goten voor de wielen zijn makkelijk te verschuiven zodat de riempjes voor de wielen op de juiste plek komen. We zetten de fietsen vast met een soort armpjes met handen. Het buitenste handje kan op slot. Het rijden met het rek en de fietsen lijkt in eerste instantie goed te verlopen, totdat we nog eens goed in de achteruitkijkspiegel kijken. Het hele zaakje schudt toch wel erg heen en weer! Een inspectie volgt en wat blijkt: de moeren die het rek borgen zijn losgetrild. Aandraaien, weer onderweg en na tijdje weer aan de kant. Met deze moeren gaan we de eindbestemming niet halen.

Op een parkeerplaats krijgen we van een vrachtwagenchauffeur een paar extra moeren om de moeren mee te borgen. Dat werkt. Thule zou standaard borgmoeren bij de drager moeten leveren. Andere kanttekening: de fietsen torenen hoog boven de auto uit en van aerodynamica is geen sprake meer. Houd dus rekening met een sterke toename in brandstofverbruik.

Merk: Thule
Model: 973-17
Prijs: € Op aanvraag
Bedrijf: Thule
Website: www.thuledakdragers.nl
Bekijk de video:

Gerelateerd

Delen

Waardering
1380
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *