Test Wrightsock wandelsokken

Voordelen

+ Pasvorm
+ Slijtvast
+ Geen blaren

Nadelen

- Geen.

Als ik vroeger ging wandelen zeiden mijn ouders: ‘Doe maar twee paar sokken aan in je wandelschoenen, dan krijg je geen blaren.’ En tegenwoordig is het advies bij Lundhags nog steeds zo. Gelukkig had ik een oudtante die de perfecte wandelsokken breidde. Maar het kan nog veel slimmer: de Wrightsock.

Dubbellaags

De naam zegt het al: het is één sok, maar met twee lagen die in elkaar geweven zijn en de fabrikant beweert dat blaren uitblijven. We hebben ze enkele weken getest onder allerlei omstandigheden: dagelijks gebruik, met hardlopen, in skischoenen en met stevige wandelingen. Overal voldeden ze perfect. Ze zitten prettig en je krijgt inderdaad geen blaren. En bijkomend voordeel: zelfs als je geen tijd hebt om ze te wassen (oeps) gaan ze niet stinken. Tijdens het gebruik en na enkele wasbeurten merk je niet dat ze slijten en blijven ze als nieuw aanvoelen. De pasvorm is zondermeer goed. Wrightsocks zijn te koop in maten S (34-36,5) t/m XL (46,5) en ze zijn er in een gewone uitvoering en een Merino uitvoering.

Eindoordeel: Goed (4 op schaal 1-5)

Specificaties Wrightsock

Prijs: € 16,95 voor de gewone Coolmesh II uitvoering en € 18,95 voor de Merino Coolmesh II uitvoering.

Website: www.wrightsock.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
65052
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. In totaal ongeveer 500 km getraind op mijn Wrightsock Merino Coolmesh II. Gisteren nog 40 km. Voor de tweede keer toch weer blaren gelopen. Dus ook deze sokken zijn geen garantie voor blarenvrij lopen, helaas…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *