Test: Viewranger navigatie app voor smartphone

Voordelen

+ Complete functionaliteit
+ Uitstekende topografische kaarten
(betaald)
+ App is gratis

Nadelen

Geen

Eindoordeel

Je smartphone is met behulp van een outdoor navigatie app tegenwoordig prima te gebruiken als volwaardige outdoor gps. Wie op zoek gaat naar navigatie apps voor Android of iOS verdwaalt echter al snel in het enorme aanbod. We keken eens goed rond in de App Store (voor de iPhone) en op Google Play (voor Android toestellen), gingen zelf aan de slag met de meest gebruikte apps voor outdoor navigatie. In dit artikel zetten we de app Viewranger in de spotlight.

Voor: Android, iOS (download)
Prijs: gratis

De uitgebreide app Viewranger (download voor iOS) is een goede keus voor de fanatieke gps gebruiker. Het maakt gebruik van diverse gratis kaarten, waaronder OpenStreetMap, maar je kunt in de app topografische kaarten kopen van de meeste West-Europese landen, Canada, de VS en Nieuw-Zeeland. Op deze manier beschik je over het best mogelijke kaartmateriaal. Een paar voorbeelden: Nederland 1:50.000 kost € 17,99; Ordnance Survey Noord Wales 1:50.00 € 10,99 en voor België helaas weer een prijzig jaarabonnement voor 1060 credits, ca. € 21,20. Met dit systeem van credits kun je ook delen van kaarten kopen als je maar een beperkt gebied nodig hebt.

In Viewranger kun je de meest gebruikte coördinaatstelsels instellen, zoals UTM, lat/lon, RD en andere nationale grids, wat handig is als je naast de gps ook met een papieren kaart werkt.
Je kunt bij Viewranger een account aanmaken waarmee je ook vanaf je pc toegang hebt tot je kaarten en handiger routes kunt zoeken, zelf plannen, bijwerken en organiseren. Via dit account kun je de informatie op je telefoon synchroniseren en bijwerken.
Viewranger vraagt in continu modus veel van je accu, gelukkig is er ook een power save optie.
Uiteraard biedt de app alle gangbare functies zoals routes volgen, tracks en waypoints maken, die hier Points of Interest (POI) heten. Maar ook alarmfuncties wanneer van je route afwijkt of je POI nadert, kortom: alles wat in een outdoor gps thuishoort zit er in. Viewranger vraagt hierdoor wel enige oefening voordat je het goed in je vingers hebt, maar je hebt dan wel een app die gebruikt wordt door professionele reddingsdiensten.

Met Viewranger krijgt je smartphone de complete functionaliteit van een handheld outdoor gps.

Facebook quote van een gebruiker: ‘Ik gebruik Viewranger. Prachtig systeempje ook voor geocaching. Heb hem twee weken geleden nog gebruikt om een bushcrafttrip in Noorwegen uit te stippelen.’

Download Viewranger voor iOS hier.

Lees ook:

Merk: Viewranger
Website: http://www.viewranger.com/en-GB

Gerelateerd

Delen

Waardering
77161
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Test: Viewranger navigatie app voor smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *