Test Vaude Hogan SUL XT 2-3p 2017

Voordelen

+ veelzijdig inzetbaar
+ veel luifelruimte met dubbele ingang
+ relatief extreem licht

Nadelen

- kwaliteit haringen

Eindoordeel

Conclusie Vaude Hogan SUL XT 2-3p hybridetent

Met slechts 2050 gram biedt de Vaude Hogan SUL XT met enige moeite onderdak aan desnoods 3 personen wat het gewicht per persoon terug brengt naar nog geen 700 gram. Hiermee is het in verhouding de lichtste tent uit deze test. Hiermee is het in verhouding de lichtste tent uit deze test. Desondanks beoordeelt Op Pad deze tent liever als tweepersoons tent, en ook dan is hij nog zeer licht. Het opzetgemak is groot, de ruimte voor 2 personen fors en de tent telt enkele positieve, unieke constructies. Een absolute aanrader voor iedere lichtgewicht kampeerder, inclusief de fietskampeerder.”

Vaude-2

Specificaties Vaude Hogan SUL 2-3p hybridetent

Totaalgewicht: 2.050 gr. (opgegeven 1.950 gr).
Pakmaat: Ø 12 x 50 cm.
Materialen: Buitentent (700 gr) ripstop nylon (20D) met 2-zijdige siliconen coating. Binnentent (710 gr) ripstop nylon (15D), grondzeil nylon (30D) met PU-coating, minimale kuiphoogte 12 cm. 1 Wijdvertakte aluminium stok (510 gr, DAK Featherlite NSL), 13 bijgeleverde aluminium ­haringen (130 gr)/12 noodzakelijke afspanpunten + 7 extra scheerlijnen. Getapete naden.
Details: Lusjes met waslijn, 2 gaasvakken in binnentent. Reparatiebusje, ruime pakzak, aparte zakjes voor stok en haringen (totaal 100 gram). Basismaterialen volgens Greenshape en Bluesign-standaard duurzaam en milieuvriendelijk gefabriceerd.

Vaude-3

 Opzetten

Eén wijdvertakte boogstok die als een geraamte over de binnentent wordt geplaatst. Vervolgens de binnentent eraan bevestigen. Buitendoek eerst aan de voorkant om de stok schuiven, daarna eenvoudig en vlot op de binnentent vast te zetten. Slimme bevestigingsmanier buitentent bij uiteinden boogstok, de kleine klik-bevestiging (2 stuks) tussen binnen- en buitendoek een beetje onhandig. Eén haring nodig om de buitentent verder uit te spannen. De binnentent los bruikbaar, de buitentent niet.

Vaude-4

In de praktijk

Symmetrische luifel met twee ingangen aan beide zijkanten (instaphoogte 105 cm). Behoorlijke luifel (max. 140 cm. diep), koken uit de wind altijd mogelijk. De bovenkant van zowel de binnendeur als van de hele bovenkant van de binnentent bestaat uit gaas. De binnentent is met 110 (hoogte) x 225 x 160 (aflopend tot 140) heel ruim voor 2 personen en krap voor 3 personen (minimaal één van de matten moet taps toelopen). Entreehoogte van 105 cm is prima.

In de nok van de voortent zit een behoorlijke ventilatieopening, in de binnentent slechts een weinig last van condens bij tweepersoons bezetting. In storm en regen stevig en windvast. Bij volledig open buitentent is de ingang van de binnentent een weinig beschut. Doek slechts een weinig gevoelig voor rek en krimp door temperatuurswisselingen en nat of droog. 9 Scheerlijnen (reflectiepunten bij bevestiging op tentdoek) en matige haringen. Geen lekkage van buitendoek en grondzeil, bij ‘natte’ bestemmingen een extra footprint wel aan te raden.

Naar alle door Op Pad geteste fietstenten

Plattegrond

Merk: Vaude
Model: Hogan SUL XT 2-3p 2017
Prijs: € 763
Website: www.vaude.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
78308
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *