Test Vaude Campo Compact XT 2P

Voordelen

+ Stevig
+ Opzetgemak
+ Prima bijzettent
+ Gewicht

Nadelen

- Binnenruimte wat klein
- Niet genoeg haringen

De Vaude Campo Compact XT 2P is en tweepersoons koepeltent voor drie seizoenen met aan een zijde een luifel. De buitentent is gemaakt van 70D polyester met een polyurethaan-coating (PU) aan de binnenzijde om de tent waterdicht te maken. Alle naden zijn keurig getaped.

Warm-weer-verblijf

Bij de Vaude Campo Compact XT 2P zet je eerst de binnentent op. Leg de tent op een vlak stuk en plaats de aluminium stokeinden – stokken van stokkenfabrikant Yunan – in metalen ringen op de hoeken van de binnentent. Daarna hang je de tent met haakjes aan de stokken. Met vier haringen staat het ‘warm-weer-verblijf’, want alleen de binnentent opzetten is voldoende bij droog zomers weer. Het doek van de binnentent is van 70D polyamide zodat je privacy wel gewaarborgd is. In de nok en de deuren zit muskietengaas. Die in de deuren kan je met doek en een rits ook zichtdicht maken. Het grondzeil is overigens gemaakt van 70D polyamide met een PU-coating tegen wateroverlast. De 13 centimeter hoge kuip van de voorkomt dat er snel plassenwater (als je de tent toch niet zo gunstig hebt neergezet) of takjes naar binnen komen.

Haringen

Bij het opzetten van de buitentent moet je er rekening mee houden dat je eerst de derde aluminium stok van de luifel plaatst. Daarna gaat de buitentent over de binnentent, maak je hem aan de hoeken vast met gespen en met twee haringen span je de luifel uit. Met lusjes van klittenband maak je de buitentent vast aan de stokken voor extra stevigheid. Mocht je veel wind verwachten dan kan je vier scheerlijnen nog uitspannen. En daar hebben we een puntje van kritiek. Bij de Vaude Campo Compact XT 2P worden vier scheerlijnen en zes haringen geleverd. Gezien het aantal afspanpunten van 4 scheerlijnen en 8 punten aan de tent is het aantal haringen wat mager.

Mager

De binnentent van de Vaude Campo Compact XT 2P heeft een vloermaat van 210 x 138 en dat is voor lange mensen een beetje aan de krappe kant. Ook de hoogte van 105 cm is voor hen wat mager. Ben je rond de 1.70 meter dan gaat het allemaal prima. En… de Vaude Campo Compact XT 2P is voor een paar kinderen prima geschikt als bijzet tent als ze de leeftijd hebben niet meer bij pa en ma in de tent te willen liggen (of als je als ouders gewoon weer samen het rijk alleen wilt hebben). De binnentent heeft twee zakjes en in de nok een waslijn om de zwembroek te drogen. De ruimte in de voortent is met 90 centimeter voldoende om een twee paar schoenen een rugzak neer te zetten. Meer gaat niet tenzij je over je spullen naar buiten wilt kruipen.

Windvast

De Vaude Campo Compact XT 2P is in de praktijk goed windvast en waterdicht gebleken. Ook het grondzeil heeft geen krimp gegeven. De buitentent sluit niet aan op de grond en in de nok van de Vaude zit een ventilatieopening waardoor de tent voldoende door kan waaien en het met de condensvorming mee viel. Iets wat natuurlijk ook helpt om condens – en rotzooi – in de tent te voorkomen is een grondzeil (floorprint) onder de hele tent. Vaude levert deze als optie en het is een aanrader deze meteen aan te schaffen. Hij kost € 31,- en weegt 400 gram. Leuk detail is dat in het luifel gedeelte groot Welcome gedrukt staat.

Net gewicht, nette prijs

De Vaude Campo Compact XT 2P weegt 2925 gram en dat is heel gemiddeld voor een dergelijk tent. Wel moeten er standaard meer haringen bij. De prijs is met € 203,- een hele nette prijs. Misschien niet de goedkoopste binnen zijn klasse, maar zeker een tent waar de ‘kleintjes’ onder ons jaren plezier van kunnen beleven.

Eindoordeel: goed (4 op schaal 1-5)

Merk: Vaude
Model: Campo Compact XT 2P
Prijs: € 203
Bedrijf: Vaude Nederland
Telefoonnummer bedrijf: 0172 23 23 38
Website: www.vaude.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
66493
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *