Test Vango Galaxy 300 2017

Voordelen

+ stahoogte
+ enorme luifelruime

Nadelen

- lastige clips voor grondzeilbevestiging
- zwaar

Eindoordeel

Conclusie Vango Galaxy 300 tunneltent

“Groot opzetgemak maar hét sterke punt van de Galaxy 300 is de enorme, bijna ongeëvenaarde  luifelruimte. Die is niet alleen op stahoogte, er kunnen ook probleemloos fietsen in worden geplaatst. Ook bij een driepersoons bezetting voldoende ruimte. Serieuze kritiek is er op de lastige clips waarmee het grondzeil in de voortent bevestigd zit. Door dit grondzeil niet te gebruiken verminderd zowel het totaalgewicht als de kans op regenwater vanaf het buitendoek op dit grondzeil.“

Vango-2

Specificaties Vango Galaxy 300 tunneltent

Totaalgewicht: 4.961 gr. (opgegeven 4.790 gr).
Pakmaat: Ø 22 x 55 cm.
Materialen: Buitentent (2490 gr) Protex polyester (70D) met PU-coating. Binnentent (1013 gr) polyester (68D), grondzeil polyester (70D) met PU-coating, minimale kuiphoogte 8 cm. 5 Aluminium stokken (1180 gr, T6 aluminium), 24 bijgeleverde aluminium ­haringen (278 gr)/5 noodzakelijke afspanpunten + 8 extra afspanpunten + 7 scheerlijnen. Los luifel-grondzeil (480 gr), naden getaped.
Details: deur binnentent en hoog achterin de binnentent muskietengaas, in de nok van de buitentent en aan de achterkant ventilatieopeningen. 6 Gaasvakjes in de binnentent, 1 ophanglusje. Ruime pakzak, aparte zakjes voor stokken en haringen (totaal 128 gram).

Vango-3

Opzetten

De binnentent hangt al in de buitentent: drie kleurgemarkeerde boogstokken door de sleuven van het buitendoek schuiven, de twee boogstokjes op de voorluifel plaatsen, alle boogstokken opspannen, de tent voor en achter vastprikken en hij staat. Vervolgens in verband met de grootte van de tent alle haringen prikken (20 stuks, inclusief scheerlijnen) en buitendoek op spanning brengen. Binnentent niet los bruikbaar.

Vango-4

In de praktijk

Praktische constructie met een enorme voortent (240 cm breed bij 200 cm diep, inclusief 3 ramen waarvan 2 afsluitbaar) waar met gemak fietsen in passen. De 3-persoons binnentent heeft een licht schuin oplopende achterwand en meet 210 x 180 cm en 110 cm hoog. De toegang tot de voortent heeft een instaphoogte van 175 cm. De ventilatiemogelijkheden in de binnentent zijn goed, de ventilatieopeningen in de buitentent, met name die achteraan zijn beperkt.

Vango-5

Belangrijk bij gebruik van het grondzeil in de voortent is het strak uitspannen van die voortent, anders kan regenwater vanaf het buitendoek in de kuip van het grondzeil druppelen. Overigens functioneert de tent prima zonder gebruik van dat extra grondzeil. Het kost veel kracht om de clips waarmee je dat grondzeil vast zet aan de buitentent te openen. Het doek is niet gevoelig voor rek en krimp door temperatuurswisselingen en nat of droog. Eenvoudige haringen, geen lekkage van buitendoek en grondzeil.

Naar alle door Op Pad geteste fietstenten

Plattegrond

Merk: Vango
Model: Galaxy 300
Prijs: € 390,-
Website: www.vango.co.uk

Gerelateerd

Delen

Waardering
78294
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Test Vango Galaxy 300 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *