Test Tubbs Flex VRT24 sneeuwschoenen 2016

Voordelen

+ Prima grip
+ Gebruiksvriendelijke binding
+ Licht, wendbaar

Nadelen

- Lastig zelf te repareren

Eindoordeel

Voor wie? Sneeuwschoenwandelaars in een (hoog)alpine omgeving.

Waarom wil je hem? Omdat grip en bewegingsvrijheid heel belangrijk is.

De Tubbs Flex VRT sneeuwschoenen hebben een uniek BOA-sluitsysteem. Dit is een sluitsysteem waarbij d.m.v. een wieltje een kabelsluiting strak wordt getrokken. En door het wieltje omhoog te trekken ontspant de kabel zich direct. Het sluitsysteem wordt toegepast in schoeisel en hier dus op sneeuwschoenen. Het goed en exact vastzetten van de schoen in de binding van de sneeuwschoen is een klusje dat tijd en ervaring vereist, maar met een BOA gaat het zowel snel als
strak en goed. Ook tijdens het lopen blijft de wandelschoen strak in de binding op z’n plaats zitten. Sneeuw klontert in de loop van de dag niet vast op de BOA en de binding valt ook prima met handschoenen te bedienen.

Grip

Aan weerszijden van het frame, aan de onderkant, geven metalen randen extra grip. Die randen zijn belangrijk tijdens traverses: waar veel sneeuwschoenen de neiging krijgen tot kantelen, met pijnlijke enkels tot gevolg, blijft de Flex VRT dankzij die stalen randen relatief stabiel. Ook met het gewicht vol op de achterkant, tijdens het dalen, is de zijwaartse stabiliteit opmerkelijk goed. De meerwaarde van de ‘flex’ (de flexibele voor- en achterkant) bewijst zich met name aan de achterkant, tijdens het omlaag surfen. De grip is groter en je kunt kleinere stappen maken in lastige passages.

Frame

De frameconstructie en het 6-punts stijgijzer zijn zeer duurzaam. De flexibele delen kunnen (per ongeluk) vrijwel dubbel buigen zonder schade. De BOA-binding is eveneens duurzaam gebleken, maar mocht er op tochten door lege gebieden iets mee gebeuren (en dat kan altijd, hebben diverse testen in het verleden uitgewezen), dan is reparatie veel lastiger dan bij een binding met spanbanden.

De Flex VTR komt maximaal tot zijn recht buiten de paden, in bergachtig terrein op steile of verijsde stukken. Hij is compact, licht, gebruiksvriendelijk en tredzeker. Op vlakke dagtochten volstaat een eenvoudiger model en tijdens meerdaagse tochten over grote sneeuwvlaktes presteert een model met groter draagvlak plus een binding met spanbanden beter. (TV)

Merk: Tubbs
Model: Flex VRT24
Prijs: € 259,90
Website: www.tubbssnowshoes.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
77497
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *