Test Trek Superfly AL 100 Elite 29er full suspension mountainbike, 2013

Voordelen

+ Neutrale zitpositie
+ Stuurgedrag
+ Breed inzetgebied

Nadelen

- Afmontage
- Prijzig

Conclusie Trek Superfly AL 100 Elite 29er mountainbike

“De Trek Superfly Al 100 29er full suspension mountainbike is een allround fiets: ‘all-mountain’ eigenschappen op kronkelige paden in de Alpen, en ­‘marathon’ op snelle vlakke trajecten. ­Grote plus voor frame en zitpositie. ­Stevige prijs gezien de afmontage.”
Eindoordeel: goed

Omschrijving Trek Superfly AL 100 Elite 29er mountainbike

Het frame van de Trek full suspension mountainbike is compact en de zitpositie uitgebalanceerd neutraal waardoor je heel goed kunt variëren in een wat actievere of juist meer relaxte houding. De Trek mountainbike ontpopt zich als een alleskunner: goed op snelle vlakke stukken, technische trails, hard bergaf, maar zeker ook zonder al te veel moeite bergop. Het frame is stijf en de dikke steekassen doen een duit in het zakje. Door zijn solide rijwielgedeelte stuurt de Trek heel direct en doet precies wat de berijder van hem verlangt. Hoewel de veerweg van de Fox Float CTD voorvork en achterdemper ‘slechts’ 100 mm is, rolt de Trek dankzij de grote wielen en de goed werkende demping makkelijk over de grote obstakels heen. CTD staat voor Climb, Trail en Descend. Middels een knop op demper en voorvork kun je de veerweg aanpassen van geen tot veel. Trek monteert uitsluitend onderdelen van Shimano: SLX shifters en voorderailleur en een XT derailleur achter. SLX heeft zich de laatste jaren robuust en betrouwbaar bewezen en schakelen verloopt zonder problemen. Ook de remmen zijn volledig Shimano SLX. Ze leveren meer dan voldoende stopkracht en ook de ­dosering is goed. En dankzij een voorbeeldige draaiknop zijn de remhendels makkelijk te verstellen.

> Informatie over de 2013 test 29-er full suspension mountainbikes
> Naar alle door Op Pad geteste full suspension mountainbikes

Specificaties Trek Superfly AL 100 Elite 29er mountainbike

Prijs: € 2.699
Gewicht: 13.01 kg
Frame: Alpha Platinium Aluminium
Voorvork: Fox 32 Float CTD Evolution, 100 mm veerweg
Achterdemper: Fox Float CTD, 100 mm veerweg
Versnelling: Shimano SLX voorderailleur. XT achterderailleur, SLX schakelhendels.
Remmen: Shimano SLX remgrepen en remklauwen, 180 mm schijf voor, 160 mm achter.
De rest: Bontrager Mustang velgen, Bontrager naven (v/a), Shimano M552 crank 3 x 10, Bontrager Rhythm Elite zadelpen, Bontrager Race Lite Low Riser stuur (700 mm), Bontrager Race Lite stuurpen, Canecreek balhoofd, Bontrager Evoke 2 zadel, Bontrager 29-1 Expert 2.2” banden.

Merk: Trek
Model: Superfly AL 100 Elite
Bedrijf: Trek Benelux
Telefoonnummer bedrijf: (033) 450 90 40
Website: www.trekbikes.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
49817
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *