Test TomTom Bandit action camera 2016

Voordelen

+ Super bij -20 graden
+ Beeldkwaliteit
+ Connectiviteit
+ Bediening

Nadelen

Wat zwaar
Prijzig

Eindoordeel

De tijd dat je uitsluitend met een grote spiegelreflex om je nek op vakantie ging, is dankzij de komst van action camera’s definitief voorbij. Hulde aan GoPro die dit ongeveer in z’n eentje voor elkaar kreeg. Maar de Amerikanen zijn niet meer de enigen. Op Pad, de outdoorspecialist van de ANWB, test zeven action camera’s. Lees hier ons testoordeel over de TomTom Bandit action camera .

Conclusie TomTom Bandit action camera

“Wat zwaar op een helm, voor de rest prima. Goede beeldkwaliteit en functionaliteit. Super accu, ook bij vrieskou. Handige app. New kid on the block en wat voor één!”

Specificaties TomTom Bandit

Prijs: € 429 (2016)
Gewicht: 190 gr
Maat: 94 x 38 x 52 mm
Videoformaten: 4K 15 fps, 2,7K 30 fps, 1080p 60/30 fps, 720p 120/60 en 2, 4, 8 X slomotion. Keuze uit breed en normaal beeld.
Beeldhoek: 170°
Opslag: MicroSD
Time Lapse: 1/5/10/15/30/60 sec.
Foto: 16 MP, reeks functie
Sensoren: Gps, hartslag, g-krachten, snelheid, hoogte, acceleratie.

Testbevindingen TomTom Bandit

Bediening: Prima. Twee knoppen en een ‘joystick’. De achterknop is om aan te zetten en direct op te nemen, de voorknop om uit te zetten. Handschoenvriendelijk. Joystick voor de instellingen. Goed scherm. Draai de achterkant uit de camera en je hebt een ‘USB/Battery stick’ om de Bandit mee op te laden.
Connectiviteit: Wifi en Bluetooth. Bedienen en beeldbewerking met smartphone en TomTom App. Slim: beelden krijgen tijdens het filmen hoogtepunten (handmatig en automatisch door snelheid/G-kracht/etc.) en door je smartphone te schudden worden deze beelden in de montage automatisch bij elkaar gezet. Met de app kun je prima een film maken en die delen.
Beeld en geluid: Monogeluid, prima. Beeld wat grauwig, maar scherp. Iets geelzweem en af en toe wat beeldvertekening. Geen beeldstabilisatie.
Accessoires: Eigen bevestiging. De Bandit kun je om de lengte-as kantelen als de montage dit vereist. GoPro-adapter bijgeleverd. Optionele afstandsbediening.
Accu: lithium-ion 1900 mAh/ 3.7V. Opnemen tot 2:45 uur.
Waterdicht: Ja, max 30 min/ 1 meter (IPX7). Met optionele lens waterdicht tot 40 (IPX8)
Schokbestendig: Ja.
Koude: Bij -20 °C nog 93% accucapaciteit.
Software: Geen.
Handleiding: Goed, maar online werken de weblinks niet altijd.

Merk: TomTom
Model: Bandit
Website: www.tomtom.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
70482
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *