Test Thule, Versant 70 rugzak

Voordelen

+ zeer toegankelijk
+ bovenvak goed bruikbaar als schouder/heuptas

Nadelen

- bovenvak sluit niet strak aan op hoofdvak
- draagcomfort bij zware lasten (20 kg)

Eindoordeel

De Thule, Versant 70 is er voor hikers die met een volledige kampeeruitrusting de natuur intrekken, maar niet meer dan 15 kg willen dragen. De rugzak biedt een aantal slimme oplossingen en is eenvoudig af te stellen.

Volle bepakking

De Thule Versant is het vervolg op de succesvolle Guidepost, dus bedoeld voor trektochten met volle bepakking. Ook hier weer slimme oplossingen: een afneembaar, waterbestendig vakje voor telefoon of waardepapieren (vervangbaar door o.a. een los aan te schaffen fleshouder) en bescherming tegen de regen door een regenhoes over de bovenkant gecombineerd met een waterdichte onderkant. Verder een royaal stretchvoorvak voor (natte) kleding, een lange rits aan de voor- en zijkanten om overal je inhoud te bereiken en een bovenklep die kan worden gebruikt als heuptas (‘sling’).

Ruime verstelmogelijkheden

Het draagsysteem blijkt eenvoudig: de verstelmogelijkheden van schouder- en heupband lijken vooral bedoeld om de Versant te laten passen op verschillende lichamen, en niet om het draagcomfort echt te verhogen. Dat laatste merk je in de praktijk: alhoewel de heupband absoluut stijf genoeg is voor het dragen van zwaardere lasten is het algeheel comfort na een volle dag lopen minder dan dat van de Guidepost, die ‘slechts’ € 50,- meer kost.

Volume: 50, 60 of 70 liter (dames- en herenuitvoering)
Gewicht: 2150 gram

Merk: Thule
Model: Versant 70
Prijs: € 229,-
Website: www.thule.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
73929
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *