Test The North Face Verto S4K GTX bergschoenen, 2014

Conclusie The North Face Verto S4K GTX bergschoenen

“Deze (smalle) schoen moet goed bij je voet passen. Is dat het geval, dan is hij geschikt voor klettersteig-routes, zwaar onverhard terrein en lange combitochten in hoogalpien terrein. Ook geschikt voor gebruik onder winterse omstandigheden (bijvoorbeeld op sneeuwschoenen). Zeer allround, lekker licht.”

– Lees meer over deze bergschoenen test
– Bekijk alle door Op Pad geteste bergschoenen 

Welke voet?

Voor smalle tot normale voeten.

Specificaties The North Face Verto S4K GTX bergschoenen

Prijs: € 275
Gewicht: 775 gram (1 schoen, mt. 42,5).
Bovenwerk: Synthetisch leer i.c.m. verstevigd textiel.
Waterdicht: Ja (Gore-Tex Duratherm membraan).
Zool: Vibram Mulaz Maten 7 t/m 13 (in halve maten), 14.
Stijgijzervast: Ja.
Doorwaadhoogte: 17 cm.

Constructie The North Face Verto S4K GTX bergschoenen

Het bovenwerk bestaat uit een combinatie van ‘synthetisch leer’ (kunststof) plus een geweven buitenstof versterkt met stroken kunststof. De zool (Vibram Mulaz) heeft bij de neus een ‘climbing zone’ profiel. De waterdichte Gore-tex voering in combinatie met een isolerende laag Thinsulate moeten de voeten droog en warm houden, ook in de sneeuw. Het EVA-voetbed met gelhiel moeten voor het loopcomfort zorgen, terwijl de stabiliteit wordt bevorderd door de zogenaamde ‘Cradle’, een aan de buitenkant in het rood uitgevoerde hielstabilisator die ook het stijgijzer op zijn plaats houdt. Rondom een PU-stootrand.

Test ervaringen

Fijne, stoere schoen waar je direct makkelijk op weg loopt. Stijgijzers sluiten prima aan op de schoen. Pasvorm is aan de smalle kant: voor aanschaf goed beoordelen of dit bij jouw voet past. Het voordeel van deze goed aansluitende schoen is dat met name je hiel geen bewegingsvrijheid heeft. De schoen reageert dus goed op je bewegingen, zonder kans op blaarvorming. De zool is stroef op alle ondergronden, het bovenwerk vertoont (nog) geen slijtage. De kleine neopreen sok bovenop de schoen is nuttig om vocht en/of sneeuw buiten te houden.

Merk: The North Face
Model: Verto S4K GTX
Bedrijf: CJ Agencies
Telefoonnummer bedrijf: (035) 542 42 00
Website: www.thenorthface.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
53625
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *