Test Specialized Camber Comp 29er full suspension mountainbike, 2013

Voordelen

+ Alleskunner
+ Stuurgedrag
+ Uitgekiende zithouding

Nadelen

- Prijzig

Conclusie Specialized  Camber Comp 29er mountainbike

“Niet de goedkoopste, maar toch… De ­combinatie van goede onderdelen, de super geometrie en de uitstekende allround rijeigenschappen maken de Camber tot een echte alleskunner en daarom is het onze Testwinnaar.”
Eindoordeel: zeer goed. Testwinnaar 2013!

Omschrijving Specialized  Camber Comp 29er mountainbike

Met deze Camber Comp 29er mountainbike zet Specialized het succes van hun 26” inch Camber door. Slim, want de Camber bekoorde veel mensen. Het frame is erg compact en de zitpositie bijzonder uitgekiend: sportief maar comfortabel. Het 725 mm brede stuur ligt heerlijk in de hand en geeft veel controle. De Rockshox Reba RL voorvork en Rockshox Monarch achterdemper presteren voorbeeldig, al luistert de afstelling van de voorvork voor lichtere rijders erg nauw. Door de 110 mm veerweg voor en achter, de grote wielen en zijn uitgekiende geometrie is de Specialized een fiets die het op alle vlakken goed doet. Steil bergop en hard bergaf, het maakt hem niets uit. De Camber blinkt uit op lastige singletrails waar je normaal gesproken met een 26” fully met minimaal 130 mm veerweg overheen zou gaan. De versnellingsgroep is van SRAM: X7 shifters en voorderailleur en een X9 achterderailleur. Deze laatste heeft een ‘slotstand’ en dat maakt het eruit halen van het achterwiel erg gemakkelijk. Schakelen gaat snel en precies. De Camber is een 2 x 10 fiets, waardoor het gewicht iets beperkt wordt en je minder ‘loze’ of dubbele versnellingen hebt. Het bereik is prima, ook in de bergen. De Elixer 3R remmen van Avid passen bij de makkelijke Camber: voldoende vertraging, goed te doseren en vergevingsgezind. Handig is de verstelknop op de hendels.

> Informatie over de 2013 test 29-er full suspension mountainbikes
> Naar alle door Op Pad geteste full suspension mountainbikes

Specificaties Specialized  Camber Comp 29er mountainbike

Prijs: € 2.599
Gewicht: 12,67 kg
Frame: M5 aluminium
Voorvork: RockShox Reba RL Solo Air, 110 mm veerweg
Achterdemper: Rockshox Monarch RL, 110 mm veerweg
Versnelling: SRAM X7 shifters, SRAM X7 voor- en SRAM X9 achterderailleur.
Remmen: Avid Elixer 3R remgrepen en remklauwen, 180 mm schijf voor/ 160 mm schijf achter.
De rest: Specialized naven, SRAM S-1250 crank 2 X 10, Roval 29 velgen, Specialized 2014 zadelpen, XC Mini-Riser stuur (720 mm) en XC Trail stuurpen, Specialized balhoofd, Specialized Body Geometry Henge Comp zadel, Specialized Ground Control banden, 2.3 voor en 2.1 achter.

Merk: Specialized
Model: Camber Comp 29
Bedrijf: Specialized Europe BV
Telefoonnummer bedrijf: (0314) 67 66 00
Website: www.specialized.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
49770
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *