Test softshells voor kinderen 2012

Een goede softshell is winddicht, ademend, behoorlijk waterafstotend en als je daarvoor kiest zelfs warm. Kortom: de ideale buitenste laag voor kinderen op (buitensport-)vakantie.

Geef ze een pannenkoek, laat ze door de duinen rennen en allemaal zijn ze tevreden. Want een kinderhand is gauw gevuld, toch? Mooi niet. Kinderen blijken ongeremd eerlijk in hun kritiek: ‘die kleur is echt lelijk!’, ‘ik heb geen capuchon!’ en, meest gehoord, ‘die kraag zit niet lekker…’.

Een softshell is voor kinderen het ideale vakantiekledingstuk. Het beschermt tegen weer en vooral wind, ziet er vrolijk en sportief uit én, anders dan een trainingsjack, het zuigt geen water op maar parelt af. In de meeste shells kunnen de kids hun naam schrijven. In tegenstelling tot volwassenen trekken kinderen zo’n shell gewoon aan, lopen er in weg en ontdekken pas na verloop van tijd wat hen niet zint. Ze zijn kritisch op de stof onder de kin. De kleur wordt ook belangrijk gevonden en een technisch snufje als het zoomelastiek verstellen via de binnenkant van de zak wordt niet begrepen.

Maar ondanks alle kritiek geven alle kinderen na afloop op het testformulier aan dat ze de shell graag blijven dragen. De meeste buitensportmerken maken geen kinderkleding en de geselecteerde merken zijn daarom zonder meer representatief.

Bekijk de video van de test en het maken van de foto's:

Gerelateerd

Delen

Waardering
28357
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *