Test Sierra Designs Flash 2 FL koepeltent 2015

Conclusie test Sierra Designs Flash 2 FL koepeltent

“Origineel ontwerp. Mooi uitzicht vanuit de tent op de wereld. Ruime binnentent, te kleine en lastig bruikbare bagageplekken. Binnen- en buitentent zijn één geheel: lastig gewicht op te delen over twee rugzakken, laat staan te repareren.”
Eindoordeel: voldoende/goed (3,5 op schaal 1-5)

Specificaties Sierra Designs Flash 2 FL koepeltent

Prijs: € 399,95 (2015)
Totaalgewicht: 1.845 gr. (opgegeven 1.810 gr).
Pakmaat: Ø14 X 42 cm.
Materialen: Buitentent ripstop polyester (20D) met siliconen/polyethyleen coating, binnentent nylon mesh (15D), grondzeil ripstop nylon (30D) met polyethyleen-coating, kuiphoogte 10 cm, 4 aluminium DAC NFL stokken (565 gr), 14 aluminium haringen (148 gr).
Details: 2 kleine bergvakjes, lusjes voor waslijn, optionele footprint.

Opzetten

Binnen- en buitentent zitten aan elkaar vastgestikt en dat maakt opzetten kinderwerk. De 4 stokken vormen 1 geraamte en zitten aan de buitenkant waardoor je goed ziet wat je doet. De luifels span je uit met vier haringen.

De praktijk

Origineel ontwerp waarbij Sierra Designs ervoor kiest de ingangen vrij te houden en de bagageplek te verplaatsten naar de zijluifels. Vanuit de tent biedt een ‘luik’ van 47 x 30 cm toegang tot die ruimte en daar passen wel een paar schoenen, maar zeker geen rugzak door. Ook is de luifelruimte te klein. De binnententruimte is met 120 x 217 x 103 cm wel lekker ruim. Ook de entree van 93 cm is prima als je lang bent. Doordat dee binnentent op de deuren na volledig van gaas is, is het een echte zomertent. Goede ventilatie.

Storm en regen

Erg windvaste zijkanten, iets minder als de wind op een van de ingangen staat. Goede luifel (45 cm) voorkomt inwaaien van regen als deze van achter komt. 4 scheerlijnen.

Sierra-Designs-Flash-2-FL-koepeltent-plattegrond

Merk: Sierra Designs
Model: Flash 2
Bedrijf: Sierra Designs
Website: www.sierradesigns.com.

Gerelateerd

Delen

Waardering
65217
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *