Test Scarpa Triolet Pro GTX bergschoenen, 2014

Conclusie Scarpa Triolet Pro GTX bergschoenen

“Technische, drie seizoenen bergwandel- en klimschoen voor alpien gebruik tussen de rotsen en op de gletsjer. Onder alle omstandigheden (m.u.v. het winterseizoen) biedt hij een aangenaam loopcomfort en zowel beginnende als gevorderde bergwandelaars en klimmers zullen er plezier van hebben. Zeer geschikt voor klimroutes (gemiddeld/lastig niveau) tussen de rotsen en in gemixed terrein, eventueel inclusief een besneeuwde top. Minder geschikt voor koude en lange sneeuwtochten.”

– Lees meer over deze bergschoenen test
– Bekijk alle door Op Pad geteste bergschoenen 

Welke voet?

Voor smalle tot normale voeten.

Specificaties Scarpa Triolet Pro GTX bergschoenen

Prijs: € 325,95
Gewicht: 926 gram (1 schoen, maat 43,5).
Bovenwerk: 3 mm. dik waterafstotend suède.
Waterdicht: Ja (Gore-Tex Performance membraan).
Zool: Vibram Mulaz.
Maten: 39 t/m 48 (in halve maten).
Stijgijzervast: Ja.
Doorwaadhoogte: 15 cm.

Constructie Scarpa Triolet Pro GTX bergschoenen

Het bovenwerk bestaat volledig uit 3 mm. dik leer. De zool (Vibram Mulaz) heeft bij de neus een ‘climbing zone’ profiel. De hiel is volledig vlak. De waterdichte Gore-Tex voering loopt hoog door om de enkels, maar op de hiel houdt hij 15 cm. boven de grond op. De schoen is niet gevoerd en heeft een forse stootrand. Fraai detail zijn de zelfklemmende veterblokkeerders bij de overgang naar de schacht. Hiermee kun je de voorvoet, onafhankelijk van de schacht, strakker of losser strikken.

Test ervaringen

Fijne, iets wijdere voorvoet. De schoen voelt in het begin wat zwaar aan, maar dat went snel. Ondanks de hoge schacht loop je er relatief comfortabel langere afstanden op. Eenmaal tussen de rotsen en in gemixed terrein voldoet de Scarpa Triolet Pro GTX prima. De zool is stijf genoeg om mee op richels te staan en stijgijzers sluiten probleemloos aan op de schoen.  Omdat de schoen niet gevoerd is, krijg je het in de sneeuw relatief snel koud. Dit maakt hem ongeschikt voor lange sneeuwtochten, wintertochten en tochten waarbij de schoen ’s nachts niet kan drogen. Door de hoge maar soepele schacht is het de vraag hoeveel steun de schoen geeft bij lasten boven de 20 kg.

Merk: Scarpa
Model: Triolet Pro GTX
Bedrijf: Outware Trading
Telefoonnummer bedrijf: (078) 620 04 86
Website: www.scarpa.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
53631
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *