Test Primus Primetech Stove Set 2,3, 2017

Voordelen

+ Efficiënte verbranding
+ Stabiele panhouders
+ Vlam zeer goed regelbaar
+ Relatief compact

Nadelen

- Brander niet los te koop

Eindoordeel

Voor wie? Voor lange buitensporttochten en/of middelgrote groepen.
Waarom wil ik hem? Omdat ik een zuinige, efficiënte gasbrander met pannenset zoek.

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: een combinatie van gasbrander en pannenset inéén heeft iets opdringerigs. Of je heb al één van beiden, of je hebt specifieke wensen op één van de twee of op beide gebieden en zie dat maar eens te verenigen in een gecombineerde aankoop. Dit gezegd hebbende, komen er hierna geen minpunten meer aan bod bij het uittesten van de Primetech Stove Set van Primus.

Het hart van de set bestaat uit een met windscherm omgeven branderkop met slang waarop de gastank (niet bijgeleverd) wordt gedraaid. De pannenset bestaat uit twee 2,3-liter pannen waarvan één voorzien van zogenaamde heat-exchanger en non-stick coating. Op beide pannen past de handige deksel waarmee je probleemloos pasta afgiet. Beide pannen, maar ook eventueel een buitenmodel of kleinere pan, passen op de branderkop dankzij slim verstelbare pootjes. De set wordt gecompleteerd met een pannengreep met vergrendeling, een losse Piëzo-ontsteker, een aluminium grondplaatje en een pakzak waar alles op het gastankje na zonder te rammelen in past.

In de praktijk zijn de fijne pannen geschikt voor maaltijden tot vier volwassenen. In de combi van brander met windscherm en pan met heat-exchanger, die voor een efficiëntere verbranding zorgt, breng je een liter water in 3.50 minuut aan de kook, waarbij je 10 tot 12 gram gas verbruikt. De Primetech Stove Set is dus zuinig en daarnaast hoor je nauwelijks dat hij aan staat. Dit is niet alléén een voordeel: soms kan het nuttig zijn dat je op je gehoor kunt vertrouwen bij de inschatting of een brander wel of niet aan staat. De gaskraan is zeer fijn instelbaar en zorgt er voor dat de prestaties van de brander constant blijven, ook wanner de hoeveelheid gas in het tankje afneemt of de buitentemperatuur laag is. Kersje op de taart is de pannengreep die een vergrendeling heeft zodat de pan er nooit uit kan vallen.

Specificaties Primus Primetech Stove Set 2,3

Totaalgewicht: 1096 gram (excl. gastankje). Pakvolume: 21 x 15 cm. Vermogen: 2000 watt. Prijs: € 159,95.

Merk: Primus
Model: Primetech Stove Set 2,3
Prijs: € 159,95
Website: primus.eu

Gerelateerd

Delen

Waardering
80047
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *